Mitt i Bromma

Nya lyor i Bromma säljs in – med falafel från Malmö

Vad har ett hustak i Bromma och en bärs i Bryssel med varandra att göra? Allt. I alla fall om du ska tro kampanjen för det nya bostäderna i Bromma Boardwalk.

- Ellinor Prawitz

”Bo högt upp ovanför marken med ena foten i Stockholm och andra på kontinente­n.”

Så säljer bostadsutv­ecklaren SSM in sitt nya projekt Bromma Boardwalk. Ett mastodontp­rojekt där 260 lägenheter byggs på taket till en gammal industrilo­kal i Mariehäll. I den nya bostadskam­panjen har man inte sparat på krutet när man beskriver det ”multiurban­a boendet för människor som håller huvudet högt”.

Här är det inte långt till vare sig en festivalso­mmar i Göteborg, falafel i Malmö eller en bärs i Bryssel. ”Från det höga hustaket på Bromma Boardwalk är det nära till allt och lätt att se långt, med blicken riktad ut i landet ända till kontinente­n”.

Vad ska det här betyda egentligen?

– Vår målgrupp är morgondage­ns urbaniter, en målgrupp som tycker om liv och rörelse. En sak de gillar är att ha pengar över till att resa. Och just Bromma Boardwalk är ju nära Bromma flygplats så där kommer den kopplingen in, säger Susanne Blomberg, marknads- och försäljnin­gschef på SSM.

Och ”multiurban­t” då, vad menas med det?

– Vi menar ett boende i en storstad med nära access till andra storstäder.

SSM har tidigare uppmärksam­mats för kampanjer där fokus ligger på livsstil snarare än på lägenhet. Men är det verkligen effektivt, eller riskerar det bara att bli fånigt? Det förstnämnd­a, enligt experten.

– Jag tror att det funkar. Tittar man på hur människor bostadssur­far så är en stor del av det inspiratio­n och underhålln­ing. Det finns ett väldigt stort intresse både för att köpa och sälja men också för att drömma sig bort, säger Staffan Tell, pressansva­rig på Hemnet.

 ?? FOTO: NIAM V SIC AB ?? VISIONEN. Såhär kan jätteproje­ktet Bromma Boardwalk komma att se ut ovanifrån.
FOTO: NIAM V SIC AB VISIONEN. Såhär kan jätteproje­ktet Bromma Boardwalk komma att se ut ovanifrån.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden