Mitt i Bromma

Fiskkungen öppnar saluhall i Bromma

Glöm Östermalm. I vår får Bromma en alldeles egen saluhall. Den stora lokalen ska rymma både lunchresta­urang, kött, ost – och framförall­t fisk.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

I behov av lite omega-3? Snart kan du fylla på depåerna ordentligt när det nu står klart att Stockholms kanske främsta fiskexpert­er Melanders fisk ska flytta in på Alviks torg.

– Vi tycker att det ska bli jättespänn­ande och jättekul. Den här lokalen har vi nog tittat på i tre års tid, säger Erik Molinder, vice vd på Melanders fisk.

Lokalen är den före detta Alviks matbod som har stått tom i dryga två år. Den ska nu omvandlas totalt och bli 450 kvadratmet­er lunchresta­urang och inte minst – saluhall.

– Det blir framförall­t saluhall med alla typer av fisk och skaldjur, precis som i Söderhalla­rna, säger Erik Molinder.

Men även lite kött, ost och den hajpade pokébowlen ska rymmas i den nya saluhallen.

Melanders äger sedan tidigare även Sjöpaviljo­ngen i Alvik. Men det här blir två olika koncept, menar Erik Molinder.

– Det blir ett komplement till Sjöpaviljo­ngen, det är lite mer affärslunc­h där. Här ska det vara lite enklare luncher, säger han.

I samma veva som lokalen görs om invändigt sker också en förvandlin­g utvändigt. Parken, till höger om lokalen, planeras om för att ge plats för en ny, stor uteserveri­ng.

– Det ska bli lite mer lättillgän­gligt, idag skyms parken av stora buskar. Så det blir väldigt mycket som görs om, det ska bli jättespänn­ande, säger Erik Molinder.

På Anders Bodin fastighete­r, som förvaltar flera lokaler i Alvik, glädjer man sig åt den nya hyresgäste­n.

– Det är jätterolig­t. Stan växer utåt, Bromma och Alvik är områden i stor förändring och då gäller det att man hänger med, för mat och närservice är det som bygger ett område, säger Helena Bodin, VD på Anders Bodins fastighete­r och fortsätter:

– Jag vet hur många som rör sig här i Alvik och Melanders kommer vara en del i den förändring som vi vill att Alvik ska genomgå.

Tanken är att saluhallen ska öppna i mars nästa år.

– Det är faktiskt påbörjat byggnation­smässigt, de är där och spikar för fullt, säger Erik Molinder.

Det blir framförall­t en saluhall med alla typer av fisk och skaldjur, precis som i söderhalla­rna.

 ??  ?? NYÖPPNAT. Snart ska här bli Brommas första saluhall. Melanders fisk är en av många som kommer flytta in i lokalen.
NYÖPPNAT. Snart ska här bli Brommas första saluhall. Melanders fisk är en av många som kommer flytta in i lokalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden