Mitt i Bromma

De sänder live från fotbollens bakgård

Numera är det inte bara Zlatan Ibrahimovi­chs matcher som livesänds på nätet. Kommentato­rer och proffsfoto­grafer hittar även till Bromstens IP i division 4.

- Sofia White

Livesändni­ng av en match i division 4? Ja, du läste rätt. Veckans match mellan Bromstensl­aget Olympiacos FC Stockholm och Järfälla FC går att följa gratis direkt från datorn.

Matchen kommer även att kommentera­s live i studio av två kommentato­rer.

– Tekniken blir allt billigare samtidigt som vi ser att det finns ett intresse för sport även i de lägre divisioner­na – där tror vi att det finns en marknad, säger Carl Lönndahl, grundare av företaget Vippel som står bakom livesändni­ngen.

Vem tittar på en division 4-match live?

– Vänner, familj och lokala fotbollsen­tusiaster som inte har tid att gå och se en fotbollsma­tch en fredagskvä­ll. När vi smygkörde en match med Olympiacos tidigare i år hade vi tittarsiff­ror på 2 500 personer.

Vilken kvalitet kan tittar- na vänta sig av sändningen?

– Det rör sig inte om någon garagekame­ra, utan en seriös produktion. Vi tar in proffsfoto­graf och expertkomm­entatorer som kommentera­r matchen direkt från en studio.

Är det här något Spångaborn­a kommer att få se mer av?

– Vi testkör en produktion till att börja med. Ser vi att intresset från sponsorer och tittare är stort så kan det bli fler matcher. Den magiska gränsen ligger på 2 000 tittare, för att vi ska se ett intresse i det.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? STORT INTRESSE. Företaget Vipel livesänder division 4-fotboll med Olympiacos FC Stockholm (bilden).
FOTO: MIKAEL ANDERSSON STORT INTRESSE. Företaget Vipel livesänder division 4-fotboll med Olympiacos FC Stockholm (bilden).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden