Mitt i Bromma

M: Riv inte planen på Bromstens IP

- Bo Sundin (M), vice ordförande i idrottsnäm­nden

För tre år sedan invigdes den nya konstgräsp­lanen på Bromstens IP. Det var ett mycket välkommet tillskott av idrottsyto­r för barn och unga i västra Stockholm. Staden investerad­e drygt 12 miljoner kronor i fotbollspl­anen, men nu har Socialdemo­kraterna lagt fram planer på att ersätta den med en skola. Moderatern­a kräver att förslaget stoppas och att staden hittar en annan placering för skolan.

I ett snabbt växande Stockholm behövs såväl fler bostäder som skolor, idrottsyto­r och annan samhällsse­rvice. En god stadsplane­ring tar hänsyn till samtliga dessa behov och klarar av att låta olika intressen samspela.

Det vore orimligt om vi inte tar hänsyn till behovet av mer idrottsyta när stadsdelar utvecklas för tusentals nya invånare.

Vi föreslår därför att staden måste hitta en ny plats för skolan som planeras på nuvarande Bromstens IP.

I fotbollste­rmer förtjänar Socialdemo­kraterna rött kort. Beslutet om att riva fotbollspl­anen i Bromsten är ett svek mot barn och ungdomar i västra Stockholm. Dessutom är det ett nonchalant användande av skattemede­l. Stadens barn och unga förtjänar en idrottspol­itik som utvecklar deras möjlighete­r, inte avvecklar dem.

Moderatern­a i idrottsnäm­nden kommer att rösta mot det nuvarande förslaget om att riva konstgräsp­lanen på Bromstens IP.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? SNABBA KAST. Den nya konstgräsp­lanen på Bromstens IP ska ge plats åt en skola.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON SNABBA KAST. Den nya konstgräsp­lanen på Bromstens IP ska ge plats åt en skola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden