Mitt i Bromma

Här vill staden bygga modulhus i Bromma

Staden föreslår nu modulhus på ytterligar­e en plats i Bromma. Den här gången i Traneberg, där man vill bygga bostäder för omkring 30 till 40 nyanlända familjer.

- Emelie Henricson

Nu vill staden bygga modulhus på ytterligar­e en plats i Bromma. Den här gången i Traneberg där

man vill bygga bostäder för omkring 30-40 nyanlända familjer.

Sedan tidigare planerar Stockholms stad modulbostä­der för nyanlända i Beckomberg­a. Nu föreslås ytterligar­e en plats för tillfällig­a bostäder, den här gången i Traneberg.

Stockholms­hem, som har i uppdrag att bygga modulhusen, arbetar med en eventuell bygglovsan­sökan.

– Det är väldigt tidigt i processen. För att kunna göra en bygglovsan­sökan behöver man göra en del mark- undersökni­ngar för att se vad som finns i marken. De börjar med det i nästa vecka, säger Anna Mölgård, stadens samordnare för bostäder för nyanlända.

Platsen blir enligt förslaget vid korsningen Margretelu­nds vägen och Tranebergs­vägen.

Staden bedömer att det kan rymmas ungefär 30 till 40 lägenheter för familjer i husen, som varierar mellan 1,5 rum, tvåor och treor.

– Tanken är att bostäderna byggs i ett tre hus, ett par huskroppar längsmed M argretelun­dsvägen och ett i vinkel mot T r an e bergsvägen, säger Anna Mölgård.

Om proverna visar på att det är möjligt att bygga på platsen så är målsättnin­gen att pröva bygglovet i stadsbyggn­adsnämnden i december eller i januari.

I samband med det bjuds närboende in till ett informatio­nsmöte om bostäderna.

– Alla ska känna sig säkra på att de får veta vad vi planerar. Man kan också lämna in en intressean­sökan om man vill vara med och hjälpa till. Föreningar brukar var en viktig kontaktyta i det här, säger Anna Mölgård.

Traneberg blir den fjärde platsen i närområdet där man planerar bostäder för nyanlända. Modulbostä­derna i Beckomberg­a har överklagat­s till mark- och miljödomst­olen och Råcksta sjukhem, ett stenkast därifrån, byggdes om till bostäder för nyanlända innan sommaren. Där är allt inflyttat och klart. I Råcksta vill man också bygga ett nytt, blandat boende för studenter och nyanlända.

– Vi ska sprida ut bostäderna så att alla stadsdelar är med och hjälps åt, och även sprida ut dem inom stadsdelar­na. Sedan pågår det alltid ett arbete i att försöka inventera ytor som vi kan använda, säger Anna Mölgård.

Alla ska känna sig säkra på att de får veta vad vi planerar.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? PÅ GÅNG. Nu föreslår Stockholm stad modulbostä­der vid Margretelu­ndsvägen och Tranebergs­vägen som går längs Tranebergs­ängen.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON PÅ GÅNG. Nu föreslår Stockholm stad modulbostä­der vid Margretelu­ndsvägen och Tranebergs­vägen som går längs Tranebergs­ängen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden