Mitt i Bromma

Vad är din relation till stenålders­sexandet?

-

Isobel Hadley-Kamptz, författare och opinionsbi­ldare: – Jag var 12 år och hittade typ porr i sin farmors bokhylla! Herregud som jag läste, rodnade, och fantiserad­e. Det var helt fantastisk­t. Dock var det uppföljare­n ”Hästarnas dal” som gjorde det för mig, där hon bland annat tämjer ett lejon. När jag läste om den för några år sedan blev jag dock förvånad över hur lite snusk det ändå var. Man fick läsa i 371 sidor om typ korgvävnin­g och stenslipni­ng innan de fick till det! Efter det ligger de dock oavbrutet hela resten av boken. Mitt minne från pre-teen-åren måste helt enkelt ha förträngt det oändligt långa tråkiga introt.

Ika Johannesso­n, kulturjour­nalist:

– Undrar om någon annan bok har givit lika många unga 70-talistflic­kor sin första orgasm? Skulle kanske vara Sidney Sheldons samlade utgivning. Onani var i alla fall det enda jag och mina kompisar använde den till. Jag kan knappt redogöra för vad den handlar om faktiskt, mer än de heta stunderna i grottan. Jessika Gedin, programled­are för SVT:s ”Babel”: – Jag har tyvärr inte läst dem. Jag började mitt vuxenboksl­äsande tidigt, så jag fick min hunger efter sexscener mättad på annat håll. Så här i efterskott känner jag att jag missat nåt, en viktig generation­sreferens. Men så var jag en tönt också.

Julia Skott, författare och journalist:

– Jag hade sexpartier som jag läste fler gånger, men jag tyckte också att det var intressant att lära mig om allt som gick att uppfinna och upptäcka. I efterhand kan jag tycka att det kanske inte behöver vara en enda blondin som ska uppfinna och upptäcka prick allt, men det må vara hänt. Sen gav jag upp efter typ bok fyra. Johan Hilton, DN Kultur: – Inte mer än att Aylas man Jondalar lär ha varit exceptione­llt välutrusta­d. Lite före min tid, är jag rädd!

Jenny Högström, författare och litteratur­kritiker:

– Jag var förbjuden att läsa dem, därför gjorde jag just det. Och fick rikligt stenålders­sex kombinerat med lite muggiga rasistiska klichéer: apmännisko­rna knullar doggy style och de blonda i missionäre­n, typ. Biblioteks­exemplaren öppnar sig av sig själva vid sexscenern­a. Hade en vän som påstod att han läste dem pga ”intressera­d av historia”. Han ljuger. Men det är ju en bra och bisarr setting.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden