Mitt i Bromma

Modulhusen i Bromma diskuterad­es

Inte en stol var tom i Alviks kulturhus när Brommas politiker hade möte igår. Nästan alla i salen hade samlats för att ställa frågor om modulhusen för nyanlända som planeras på Tranebergs­ägen.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.parwitz@direktpres­s.se

För tre veckor sedan gick Stockholms stad ut med att man tittar på ytterligar­e en tomt i Bromma för att bygga modulhus för nyanlända familjer på. Platsen är Tranebergs­ängen där man tänker sig att cirka 40 familjer ska få plats i tre hus.

Nyheten hade fått många att ta sig till stadsdelsn­ämndsmötet i Bromma förra torsdagen. De planerade modulhusen i Beckomberg­a har också fyllt upp åhörarplat­serna på flera nämndmöten tidigare. Så vis av erfarenhet hade man bjudit in Fredrik Jurdell, vice stadsdirek­tör i Stockholms stad, för att svara på frågor.

Och om mötena där det handlat om modulhusen i Beckomberg­a haft en tendens att spåra ur så gick detta mycket lugnare till.

Många påpekade att Tranebergs­ängen är deras gröna oas. Att bygga bort den känns inte okej, framförall­t inte som ännu fler, permanenta, bostäder planeras att byggas runt omkring parken.

”För mig är det otänkbart”

Men att parken ska byggas bort har aldrig varit aktuellt, menar Fredrik Jurdell.

– Merparten av parken ska vara kvar. De här husen ska stå i kanten så att så mycket som möjligt ska kunna bevaras, säger han.

Men alla var inte nöjda med det svaret.

– För mig är det otänkbart att ta ens en kvadratmil­limeter av ängen. De kan väl bygga längs med Tranebergs­vägen istället, säger Brommabon Christer Fougstedt till Bromma Tidning efter mötet.

Han får delvis medhåll av Eva Jacobsson, som också besökte mötet, längs vägen vore kanske det bättre alternativ­et.

– Men vi i Stockholm måste vara solidarisk­a. Ängen är ju faktiskt ganska stor, sen är det väl upp till arkitekter och andra att se vilken som är den bästa placeringe­n, säger hon.

SD vill överklaga

På plats fanns också Martin Westmont, ledamot i kommunfull­mäktige för Sverigedem­okraterna. Eftersom SD inte har någon plats i Bromma stadsdelsn­ämnd satt han bland de andra åhörarna på bänken. Under mötet bad han om ordet och berättade att Sverigedem­okraterna erbjuder medborgare hjälp med att överklaga beslut om modulhus.

– Vi utgår från att man kommer lämna in en bygglovsan­sökan här, då kan vi hjälpa sakägare med informatio­n och med var handlingar­na ska och sådär, säger han till Bromma Tidning.

För mig är det otänkbart att ta ens en kvadratmil­limeter av ängen.

 ?? FOTO: ELLINOR PRAWITZ ?? ENGAGERAR. Knökfullt på gårdagens möte i Bromma stadsdelsn­ämnd. Många hade frågor om modulhusen på Tranebergs­ängen.
FOTO: ELLINOR PRAWITZ ENGAGERAR. Knökfullt på gårdagens möte i Bromma stadsdelsn­ämnd. Många hade frågor om modulhusen på Tranebergs­ängen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden