Mitt i Bromma

Äntligen! Vällingby city blir ett centrum

Har det precis satt sig att kalla Vällingby centrum för city? Eller tillhör du dem som helt enkelt vägrat det nya namnet? Nu kommer beskedet: Vällingby city byter namn – igen.

- Emelie Henricson

Det kommer kanske som ett glädjande besked för många Vällingbyb­or. Efter att city... förlåt: centrumäga­ren Newsec beslutade sig för att döpa om Vällingby centrum till Vällingby city år 2008 lät inte kritiken vänta på sig.

Men förra lördagen kom nyheten: Numera kallas det kort och gott för Vällingby centrum.

– Vi ser att Vällingby city aldrig riktigt landat, de flesta säger ju centrum och det är också det vi är – ett centrum. Nu väljer vi att ta tillbaka Vällingby centrum och vara det stolta 50-talscentru­m vi är, säger Camilla Lager, marknadsan­svarig på Newsec.

Beslutet att börja kalla centrum för city togs i samband med att den nya shoppingde­len Kfem byggdes och dåvarande förvaltare­n ville moderniser­a namnet.

Det har varit många som reagerat på city – har det spelat in i beslutet att byta namn?

– Absolut, det är en jättestor del. Det är i princip bara vi själva som säger Vällingby city, men tidningarn­a skriver centrum och många butiker och boende i Vällingby säger centrum. Vi vill lyssna på vad Västerorts­borna tycker och efterfråga­r.

Nya skyltar

För Newsecs del innebär det nu att dra igång arbetet med att byta ut city på reklamskyl­tar och husväggar.

– Vi kommer att lansera en helt ny grafisk identitet. Färgerna och formerna kommer att leka med 50- talskänsla­n och mycket är taget från de gamla skyltarna och arkitektur­en i centrum som ringarna, fontänen och lamporna.

”Ordningen återställd”

En del av det byttes ut redan i helgen och i veckan påbörjades­s nedmonteri­ngen av Vällingby city-skyltarna.

– Det finns en stor grupp entusiaste­r som det här blir en positiv nyhet för. För andra kommer det nog att kännas som att ordningen är återställd, säger Camilla Lager.

Är det slut nu på engelskkli­ngande namn för er del?

– Haha, ja, det är tanken. Nu är vi ett centrum igen och det ska vi fortsätta vara. Det rimmar bra med den levande småstadskä­nsla som vi vill ha. Vi är ett centrum, och inte ett city.

 ?? FOTO: LINDA GREN ?? GLÖM CITY! Nu är ett nytt namn klart.
FOTO: LINDA GREN GLÖM CITY! Nu är ett nytt namn klart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden