Mitt i Bromma

Jättevilla­n i Bromma kan bli lägenheter

En av Brommas största villor kan bli flerbostad­shus. Det hoppas i alla fall fastighets­ägaren själv. Och tjänstemän­nen säger ja, men politikern­a tvekar.

- Ellinor Prawitz ellinor.prawitz@direktpres­s.se

På Majvägen i Äppelviken ligger en av Brommas större villor. Stor nog för att fler än en familj ska få plats. Nu vill fastighets­ägaren förvandla huset till ett hem för tre familjer istället. Och genom två utbyggnade­r skulle man kunna få in ytterligar­e två bostäder, allt som allt ett tillskott om fem lägenheter på tomten alltså.

Redan för två år sedan ansökte fastighets­ägaren om bygglov – men de fick avslag efter överklagan till förvaltnin­gsrätten. Nu har förslaget ritats om något. Tjänstemän­nen på stadsbyggn­adskontore­t tycker att det nya förslaget ”samspelar harmoniskt med den befintliga byggnaden och villastads­karaktären i området” och föreslår att det får grönt ljus.

Men politikern­a tvekar. Och vid förra mötet i stadsbyggn­adsnämnden valde man att bordlägga ärendet.

– Vi behöver ha tid på oss och läsa in ärendet och titta på plats, det var svårt att förstå bara på bilderna hur det var tänkt att bli, säger Cecilia Obermüller (MP), ledamot i stadsbyggn­adsnämnden.

Bordläggni­ngen ska alltså inte tolkas som att bygglovet inte kommer gå igenom, menar hon.

– Tillbyggna­derna var annorlunda, men det är mycket enklare att acceptera tillbyggna­der än rivningar där man ersätter gamla vackra villor med nya, moderna och ofta lådformade saker.

 ??  ??
 ??  ?? FLERBOSTAD? Kanske kan den här villan komma att innehålla fem bostäder i framtiden. FOTO: ELLINOR PRAWITZ
FLERBOSTAD? Kanske kan den här villan komma att innehålla fem bostäder i framtiden. FOTO: ELLINOR PRAWITZ

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden