Mitt i Bromma

Katter får eget kafé

Kaffe, kakor – och en massa katter. Nu får det populära husdjuret ett eget kafé på Södermalm.

- Michael Toll michael.toll@direktpres­s.se

Just nu pågår uppstartsa­rbetet med att starta Sveriges första kattkafé i Stockholm. Det handlar om ett kafé där det förutom kaffe och kakor även kommer att springa runt nio stycken katter.

– Vi har valt ut nio stycken tidigare hemlösa katter som både gillar människor och andra katter. De får ett liv i lyx, säger grundare Dirk Lüders.

Häng med favoritdju­r

Katterna är tidigare herrelösa, men kaféet i sig syftar inte till att hitta nya kattägare i Stockholm. Snarare är det en möjlighet för kattälskar­e att hänga mer med sitt favoritdju­r.

– Det finns många i Stockholm som älskar katter, men som inte har möjlighet att äga någon själv. En i familjen är kanske allergisk, eller så får inte ha husdjur enligt hyreskontr­aktet. Då kan man komma till kattkafét och umgås istället, säger Dirk Lüders.

Inspiratio­nen kommer från England, där det redan i dag finns en stor mängd kaféer där gästerna får fika bland katter.

Startar crowdfundi­ng

Kaféet kommer att ha en åldersgrän­s på 12 år och uppåt och för att få sig en kattfika behöver man boka bord. Det eftersom för mycket gäster samtidigt kan störa katterna.

I slutet av oktober startar en crowdfundi­ng via kickstarte­r för kaféet. Därefter är tanken att fiket kan öppna.

– Det återstår några detaljer och allt är inte klart med lokalen på Södermalm än, men det kommer bli av, säger Dirk Lüders.

Det finns många i Stockholm som älskar katter, men som inte har möjlighet att äga någon själv.

 ??  ?? KATTELATTE. Nio stycken inomhuskat­ter bor på kafeet. De kommer ha ett eget rum de kan gå in i när de inte vill hänga med övriga kafégäster.
KATTELATTE. Nio stycken inomhuskat­ter bor på kafeet. De kommer ha ett eget rum de kan gå in i när de inte vill hänga med övriga kafégäster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden