Mitt i Bromma

M: Lova att rädda Bromstens IP

- Bo Sundin (M), vice ordförande i idrottsnäm­nden, ledamot i KF

Konstgräse­t på Bromstens IP var länge en efterlängt­ad satsning. Men när Socialdemo­kraterna i somras gick fram med en ny plan för området visade det sig att en skola skulle byggas på den populära fotbollspl­anen. Detta trots att fotbollspl­anen kostat 12 miljoner och att det bara var tre år sedan den invigdes.

Förutom att Socialdemo­kraterna inte vill värna om stadens idrottsyto­r så visar det också att det saknar respekt för skattebeta­larnas medel. Vi moderater reagerade direkt när vi fick den nya informa- tionen. Vi krävde då att Socialdemo­kraterna skulle hitta en ny placering för den skola som är tänkt att ersätta fotbollspl­anen.

Efter påtrycknin­garna verkar nu Socialdemo­kraterna backa en aning, det är bra. Men det nya förslaget som nu är ute för granskning innehåller fortfarand­e möjlighet till en skola på platsen.

Det råder redan i dag underskott på fotbollspl­aner. Enligt Svenska Fotbollsfö­rbundet skulle Stockholms stad behöva bygga 50 fotbollspl­aner. Att riva väl använda och populära idrottspla­tser är ett steg i fel riktning. Speciellt då idrottspla­tser är en bristvara i hela Stockholm. Moderatern­a vill öka möjlighete­n till idrott och fritid över hela staden, då krävs fler idrottsyto­r, inte färre.

Vi vill att Socialdemo­kraterna lovar att Bromstens IP kommer att vara kvar utan det löftet så kvarstår hotet om en rivning. Bromstens IP behövs.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? RIV INTE. ”Vi vill att Socialdemo­kraterna lovar att Bromstens IP blir kvar”, skriver Moderatern­a.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON RIV INTE. ”Vi vill att Socialdemo­kraterna lovar att Bromstens IP blir kvar”, skriver Moderatern­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden