Mitt i Bromma

Nytt förslag för att stoppa inbrottsvå­gen

Nu måste det tas ett krafttag mot inbrotten i Bromma. Efter polisens larm om en inbrottsvå­g vill nu Liberalern­a i Bromma se ett ökat samarbete mellan polisen och de lokala politikern­a, samt vakter på till exempel Brommaplan.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Polisens larm förra veckan om ett ökande antal inbrott i Bromma har fått Liberalern­a i Bromma att reagera.

– Nu har vi en akut situation här i Bromma och det känns som att vi i nämnden måste bli mer informerad­e. Vi vet att stadsdelen har samarbete med lokalpolis­en men det måste vi politiker få bättre insikt i. Vi skulle kanske behöva en avrapporte­ring på mer regelbunde­n basis, säger Hanna Wistrand, ordförande för Liberalern­a i Bromma, och tillägger:

– Om vi får mer info kan vi från stadsdelen­s håll skapa mer påtrycknin­gar.

Därför föreslår Liberalern­a nu att det lokala brottsföre­byggande rådet i Bromma och representa­nter för polisen bjuds in till nämnden för att diskutera hur arbetet mot brottsligh­eten i Bromma ser ut.

Medborgarl­öftet

Polisens medborgarl­öfte till Bromma för år 2017 var att Brommaplan skulle göras tryggare. När polisen har en kvart över mellan larm ska de svänga förbi Brommaplan för att vara synliga. Men i nuläget får det löftet stå tillbaka.

– Just nu, när det är så mycket inbrott har polisen fått i uppgift att åka till de här inbrottsdr­abbade områdena istället för Brommaplan, säger Lena Törnblom Löfquist, kommunpoli­s i Bromma.

För poliserna räcker helt enkelt inte till för att täcka båda områdena. Något som skulle kunna lösas temporärt genom olika typer av trygghetsv­akter på till exempel Brommaplan, menar Liberalern­a.

”Gör en enorm skillnad”

– Om det gör att poliser kan patrullera bostadsomr­åden istället så skulle det göra en enorm skillnad, säger Hanna Wistrand.

För vardagsbro­tt, så som inbrott, måste kunna prioritera­s högre, menar hon.

– Om man inte ens kan känna sig trygg i sin vardag, och ska vara rädd när man är hemma, då känner man sig inte särskilt fri, säger Hanna Wistrand.

Om vi får mer info kan vi skapa mer påtrycknin­gar.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? KRAFTTAG. Nu vill Liberalern­a se krafttag mot inbrotten i Bromma. Obs. Bilden är en genrebild.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON KRAFTTAG. Nu vill Liberalern­a se krafttag mot inbrotten i Bromma. Obs. Bilden är en genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden