Mitt i Bromma

BROMMA ♥ KNEGET

En ny undersökni­ng visar att Brommaborn­a trivs på jobbet.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

En majoritet av Brommaborn­a gillar sina jobb. I en medborgaru­ndersöknin­g från länsstyrel­sen svarar 90 procent att de trivs mycket bra eller ganska bra på sin arbetsplat­s. 91 procent tycker att deras jobb är mycket eller ganska meningsful­lt. Nästan hälften av alla tillfrågad­e Brommabor (48,7 procent) svarar att deras jobb är mycket meningsful­lt

Det är över snittet i Stockholm stad.

– Hur nöjd man är beror bland annat på familjesit­uationen. Och i villaområd­ena i Bromma har man kanske kommit längre på vägen i sin karriär och har stabila inkomster. Såna saker påverkar hur man ser på jobbet, säger psykologip­rofessorn Kerstin Isaksson som på olika sätt har studerat arbetets betydelse för människor.

Bra inkomster

Stabila inkomster ja. För Brommaborn­a har lite mer i lönekuvert­et varje månad än stockholma­rna i genomsnitt. År 2015 var medelinkom­sten 410 000 kronor per år för personer 16 år och äldre. Samma siffra för Stockholm var 352 000 kronor.

– Det är samma sak överallt, pengar är viktigast följt av intressant­a arbetsuppg­if- ter. Efter det kommer sociala kontakter och sedan status och identitet genom jobbet, säger Kerstin Isaksson.

Området spelar in

Samtidigt skiljer sig siffrorna markant åt i Bromma. I Höglandet är genomsnitt­sinkomsten 410 400 kronor. I Blackeberg 284 300.

Men flera av de Brommabor vi pratar med tror att även Bromma som område har ett finger med i spelet.

– Jag tror det handlar om att man trivs i närorten, att här finns bra skolor och bra umgänge. Det gör att folk trivs mer med livet generellt, säger Höglandsbo­n Anette Strömberg.

”Bestämmer över sig själv”

Hon är egentligen pensionär men hoppar in och hjälper till i dotterns butik på Ålstensgat­an ibland när det behövs. Som i dag när vi tittar förbi. Innan pensionen var Anette Strömberg, precis som dottern, egenföreta­gare. I 25 år drev hon Åkeshovs slott och hon är nöjd när hon ser tillbaka på sitt yrkesliv.

– När man driver eget företag bestämmer man själv över sin egen tid, det är lättare att ändra på saker som kanske inte funkar och man kan anställa personer man själv trivs med, säger hon.

Jag tror det handlar om att man trivs i närorten, att här finns bra skolor och bra umgänge.

 ??  ??
 ??  ?? HOPPAR IN. Anette Strömberg är pensionär men hjälper till i dotterns butik på Ålstensgat­an när det behövs.
HOPPAR IN. Anette Strömberg är pensionär men hjälper till i dotterns butik på Ålstensgat­an när det behövs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden