Mitt i Bromma

Vem tusan är det som skickar dåliga dvd-filmer till Jocke?

Varje vecka trillar det ner flera dvd-filmer genom brevlådan hemma hos Jocke som bor i Täby Kyrkby. Men han har inte beställt, vet inte vem som postar dem eller varför.

-

Under flera månaders tid har Jocke i Kyrkbyn i Täby varit med om en skum grej då han och sambon flera gånger under veckan fått dvd-filmer instoppade genom brevlådan. Det kan handla om uppemot en till två gånger i veckan med flertalet filmer.

– Först trodde jag att det var syrran som höll på men det visade sig att det inte var hon och ingen annan har erkänt så jag har ingen aning om vem det, säger Jocke.

Själv är han inte så värst orolig, bara irriterad, men sambon är mer nervös och tror att det kan handla om något slags trick av inbrottstj­uvar för att avgöra om man är hemma.

Vid ett tillfälle stod det en stor kartong utanför ytterdörre­n med omkring 300 dvd-filmer. De flesta filmerna är helt omärkta utan avsändare, men en del har haft det och filmerna verkar komma från en videobutik i Bromma. Men de kan inte heller förklara hur filmerna har hamnat hos Jocke i Täby.

– De här filmerna är så- dana som vi säljer för 5 kronor styck och man köper dem i butiken, säger Joakim Andersson som jobbar på Video-Heat i Bromma.

Han kommer ihåg att Jocke ringde gällande filmerna men tyvärr är det svårt att veta vem som köpt filmerna i första taget.

– Det är svårt att veta vem eftersom vi säljer stora mängder filmer till många personer.

Men hemma i Kyrkbyn fortsätter Jocke ta emot filmer från en okänd källa.

– Jag får väl helt enkelt ta ledigt nån dag och sitta hemma och ta personen på bar gärning, säger Jocke.

 ??  ?? Helle Kikerpuu DVD-TERROR. Vem är den okände avsändaren till alla de hundratals dåliga dvdfilmer som Jocke får? (Filmerna på bilden är emellertid några andra.)
Helle Kikerpuu DVD-TERROR. Vem är den okände avsändaren till alla de hundratals dåliga dvdfilmer som Jocke får? (Filmerna på bilden är emellertid några andra.)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden