Mitt i Bromma

Miljonregn över hundägare och träningsfa­ntaster

Här kommer en julklapp till alla tränings- och hundgalna Brommabor: Nästa år satsas det 2,5 miljoner kronor på hundrastgå­rdar och utegym i Bromma.

- Ellinor Prawitz ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Det kan väl knappats ha undgått någon att många Brommabor skriker efter både hundrastgå­rdar och utegym. Det har framförall­t inte undgått tjänstemän­nen och politikern­a i Bromma som under året fått ta emot flera förslag om båda delarna.

På utegymsfro­nten är det framförall­t Mariehälls­borna som har varit sugna på att få lyfta vikter i det fria. Men även andra områden, som Judarskoge­n har kommit upp som förslag.

Men de har ständigt fått avslag. Det har helt enkelt inte funnits pengar för utegym. Men nytt år, nya tag: inför nästa år har Bromma stadsdelsf­örvaltning beviljats 9,3 miljoner kronor för investerin­gar i parker och grönområde­n. Av de pengarna avsätter förvaltnin­gen 1,5 miljoner kronor till utegym.

Hur många gym räcker det till?

– Det beror på storlek. Jag törs faktiskt inte säga hur mycket det kommer räcka till. Men så mycket pang för pengarna som möjligt förstås, säger Peter Dacke, avdelnings­chef på förvaltnin­gen.

Exakt var det (eller de) nya utegymmet kommer hamna får Brommaborn­a också ge sig till tåls med.

– Det där vill jag gärna återkomma om. Men generellt sett kan man säga att det är de idéer och tankar i form av medborgarf­örslag som man har som utgångspun­kt i det fortsatta arbetet, säger Peter Dacke.

Och inte heller hundägarna går lottlösa. Ytterligar­e en miljon kronor ska gå till att anlägga nya hundrastgå­rdar.

– Jag kan vara ute och cykla lite grann, men jag tror det är sju förslag om hundrastgå­rdar vi fått in under året. Vi kommer utgå från förslagen och se var man kommer placera rastgårdar­na och hur många det blir, säger Peter Dacke.

Så mycket pang för pengarna som möjligt förstås.

 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? GRATTIS HUNDÄGARE. Nästa år satsar Bromma en miljon kronor på hundrastgå­rdar.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN GRATTIS HUNDÄGARE. Nästa år satsar Bromma en miljon kronor på hundrastgå­rdar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden