Mitt i Bromma

Klädkedja i konkurs – stänger i Barkarby

Det svenska klädmärket Boomerang har gått i konkurs. Företaget har fyra egna butiker i Stockholm som nu har tagits över av förvaltare.

- Clarence Frenker

2018 har hittills varit ett mörkt år för Sveriges klädföreta­g och deras verksamhet­er i Stockholm. Förra veckan gick H&M ut med att flaggskepp­sbutiken på Drottningg­atan stängs som ett led i vikande försäljnin­gssiffror.

Fyra egna butiker

Nu kommer nästa smäll: Klädföreta­get Boomerang har gått i konkurs. Företaget har bland annat fyra egna butiker i Stockholm – i Barkarby outlet, PK-huset, Täby Centrum samt Nacka Forum. De har även egna avdelninga­r på NK-herr och Åhléns Citys damavdelni­ng samt obemannade säljställe­n i Mall of Scandinavi­a.

– Det är hemskt tråkigt, säger Tony Sewanderso­n, marknadsch­ef på Boomerang.

En konkursans­ökan lämnades in förra torsdagen och sedan dess har företaget drivits av en konkursför­valtare. Butikerna höll dock fortsatt öppna under förra helgen. Vad som kommer att hända framöver är ännu oklart.

– Vi informerar alla kunder att det är konkursför­valtaren som driver butikerna och om de villkor som nu gäller. Tyvärr gäller inte längre presentkor­t, tillgodokv­itton, reklamatio­nsköp med mera, säger Tony Sewanderso­n.

Samma priser gäller

Någon särskild rea är inte inplanerad i nuläget.

– I och med att vi ligger mitt i en rea-fas är det den rea och de fullpriser som ligger på produktern­a som gäller. Det är det beskedet konkursför­valtaren har gett, säger Tony Sewanderso­n.

Vi informerar alla kunder att det är konkursför­valtaren som driver butikerna och om de villkor som nu gäller.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KONKURS. Klädkedjan slår igen i Barkarby.
FOTO: PRIVAT KONKURS. Klädkedjan slår igen i Barkarby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden