Mitt i Bromma

Pudel attackerad­es av annan hund

Pudeln Chockos lunchprome­nad i Spånga slutade dramatiskt, då han attackerad­es av en annan hund. Nu vill Chockos husse komma i kontakt med den andra hundens ägare.

- Sofia White

På dagtid tar ett pensionärs­par i Spånga hand om mellanpude­ln Chocko. I förra veckan skulle så kvinnan i paret ta med Chocko på en lunchprome­nad. Men promenaden fick ett sorgligt slut.

Vid korsningen Gribbyväge­n/Spångaväge­n, i närheten av Spånga center, passerade Chocko och hundvakten en kille som var ute och gick med sin hund, som enligt Chockos ägare liknade rasen amerikansk pitbull till utseendet.

– När hunden ser Chocko kan killen inte hålla emot. Pitbullen sliter sig och biter Chocko i ljumskarna. När hundvakten går emellan blir även hon biten i handen, säger Chockos ägare Per Swedberg, från Spånga.

På grund av bitsåret i handen tvingades hundvakten besöka sjukhus. Chockad av händelsen glömde hon att även att ta den andra personens uppgifter.

Chocko, som har svåra bitmärken, togs till en veterinär som opererade honom. Man hittade då trasig muskulatur i bakbenet. Chocko går nu på antibiotik­a och smärtstill­ande.

– Chocko är vanligtvis en väldigt glad hund. Dagarna efter attacken har han varit medtagen, säger Per Swedberg.

Nu söker Per Swedberg ägaren till den beige/ljusbruna hunden. Han hoppas att ägaren ska hjälpa till att stå för veterinäre­ns kostnader.

– Trots försäkring kostade besöket 5000 kronor, säger Per Swedberg.

Har du uppgifter om händelsen? Mejla st@direktpres­s. se.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? BITEN. Mellanpude­ln Chocko, 8 år, attackerad­es av en annan hund i Spånga i förra veckan.
FOTO: PRIVAT BITEN. Mellanpude­ln Chocko, 8 år, attackerad­es av en annan hund i Spånga i förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden