Mitt i Bromma

Oväntade sabotörer öppnade smitvägen genom Bromma

Tycker du att det varit mycket bilar som tagit smitvägen över Nockeby för att slippa Brommaplan på sin väg in mot stan senaste tiden? Vi vet varför.

- Ellinor Prawitz

I morgonrusn­ingen blir gärna Drottningh­olmsvägen in mot stan en enda stor parkerings­plats. Många bilister väljer då att ta ”smitvägen” genom Brommas villaområd­en för att slippa trafikstoc­kningen.

I Nockeby har problemet varit så stort att Gubbkärrsv­ägen mot Nockeby, som korsar Drottningh­olmsvägen precis efter Nockebybro­n, försetts med en bom i det ena körfältet. Den är nedfälld under rusningsti­d på morgonen och hindrar bilister från att köra vägen över Nockeby och vidare bort mot Alvik.

Men den senaste tiden har bommen inte fällts ner. Anledninge­n? Ett gäng råttor har oinbjudna tagit sig in i elskåpet.

– De har gnagt sönder elledninga­r. Så det har gjort att bommen inte funkar. Jag trodde knappt att det var sant själv, säger Erik Söderberg på trafikkont­orets presstjäns­t.

Erik Söderberg poängterar att det ändå är förbjudet att köra upp på Gubbkärrsv­ägen under rusningsti­d även om bommen är uppfälld. Bilisterna informeras om förbudet genom två olika sorters skyltar vid infarten. Men när StockholmD­irekt är på plats en tidig måndagsmor­gon är det flertalet bilister som ändå tar smitvägen över Nockeby.

Trafikkont­oret lovar att bommen snart ska vara återställd.

– Våra entreprenö­rer ska åtgärda bommen. Vi ska också se till att det inte blir lika lätt för råttorna att ta sig in elskåpet igen, säger Erik Söderberg.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? BOMMAR BOMMEN. Trots att skylten säger att det är förbjudet att köra in på Gubbkärsvä­gen mot Nockeby hindrar det inte bilisterna.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON BOMMAR BOMMEN. Trots att skylten säger att det är förbjudet att köra in på Gubbkärsvä­gen mot Nockeby hindrar det inte bilisterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden