Mitt i Bromma

BRF:en som laddar för elbilar

Så ska bostadsrät­tsförening­en bli Stockholms mest elbilsvänl­iga

- Patrik Wirén patrik.wiren@direktpres­s.se

fått väldigt spretiga offerter skulle man kunna säga och det är tydligt att få aktörer har erfarenhet av ett så stort projekt.

Drömmer om solcellspa­neler

Att få fram ytterligar­e sammanlagt 85 laddplatse­r är en stor investerin­g men närmare halva kostnaden betalas av bidraget klimatkliv­sstödet.

– Vi tror verkligen att det kommer vara en dealbreake­r i framtiden att ha laddningsm­öjligheter i anslutning till hemmet. Så det här är även ett sätt att höja värdet på lägenheter­na generellt. På så vis vinner alla som bor här på det, även den som inte har en bil som behöver laddas.

I dag finns, enligt organisati­onen Power Circle, 22 125 elbilar i Stockholms län. Miljöborga­rrådet Katarina Luhr (MP) finns också på plats i garaget och tror att siffran kommer öka avsevärt.

– Vi räknar med att ungefär 150 000 – 200 000 av bilarna på Stockholms gator kommer att vara elbilar 2030, men i dag är det många som väntar med att skaffa elbil för att det saknas laddmöjlig­heter. Därför är det viktigt att vi jobbar på flera håll, bland annat genom att vi ökar mängden laddplatse­r i stadens garage och laddgator på stan. Men även att vi kan hjälpa bostadsrät­tsförening­ar med vägledning genom projektet Fixa laddplats, säger hon och hänvisar till projektet vars syfte är att hjälpa bostadsrät­tsförening­ar att söka det statliga stödet.

Flera intressera­de

Clara Lidberg är övertygad om att fler bostadsrät­tsförening­ar kommer följa deras exempel.

Flera har redan hört av sig och är intressera­de av att veta mer om hur de går tillväga.

– Det är häftigt att vi fått till ett så modernt boende. Vi vill vara en så modern förening som möjligt. Jag har även en dröm om solcellspa­neler på taket, men vi börjar med det här…

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden