Mitt i Bromma

Politikern­a måste ta tag i soporna

- Per Axberg

Angående tidningen den 13 januari ”Ont om plats för soporna”: Även jag har fört dialog med politikern­a i stadshuset, som hänvisar vidare till andra, angående sopberget.

Märkligt att de gör så här, för när man talar med FTI (Förpacknin­gs- och tidningsin­samlingen) så svarar de fullt korrekt att de har ett uppdrag som skapats av just de politiker som inte tar sitt ansvar.

Där gör politikern­a fel, för det är deras ansvar eftersom det är dem som har stiftat lagarna och det är politikern­a som kan vidta åtgärder.

Men här väljer de att skjuta över det på andra istället vilket är skamligt.

En annan orsak till eländet är att fastighets­ägarna har stängt sina grovsoprum och ställt ut sopbehålla­re på gatan, som i många nya bostadsomr­åden fungerar dåligt.

Ett lysande exempel på detta finns att studera vid Vattenfall­s nya bostadsomr­åde i Råcksta.

I dag måste man även ha bil om man ska göra sig av med sopor som inte ska läggas i återvinnin­gsbehållar­na, samtidigt som stadens politiker gör allt för att folk inte ska äga eller köra bil.

Dessutom skapar detta fler skadedjur.

Den här lösningen har nått vägs ände. Nu måste politikern­a tänka om och hitta annan lösning eller återgå till hur det var innan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden