Mitt i Bromma

Här är Brommas nya häng för unga

Nu får Brommas ungdomar ett nytt ställe att hänga på under kvällstid – Björklunds hage i Norra Ängby.

- Evelina Hertz Ellinor Prawitz

I Bromma har det sedan en tid tillbaka bara funnits en fritidsgår­d för ungdomar – Café U i Blackeberg. Men sedan i december har Bromma fått ett tillskott på fritidsgår­dshimlen: Björklunds hage i Norra Ängby har öppnat upp för ungdomar på tisdags-, torsdags- och fredagskvä­llar.

Här har övervåning­en fått lite ny färg på väggarna och inretts med möjlighete­r att spela tv-spel, pingis, pyssla eller bara hänga. Förhoppnin­gen är också att få igång lite kaféverksa­mhet.

– Ofta är kaféet hjärtat i en fritidsgår­d, det finns väl inte en enda fritidsgår­d i Sverige där det inte är så, säger fritidsled­aren Mikael Skogström och fortsätter:

– Det ska bli mysigare och hemtrevlig­are, de här dukarna ser ju för jävliga ut.

Enligt Alexandra Havik, enhetschef för fritiden i Bromma har det efterfråga­ts ett ställe för ungdomar i området. Men trots att fritids- gården har varit öppen ett tag har det varit svårt att få ungdomar att hitta dit.

– Vi trodde det skulle komma lite mer ungdomar på en gång eftersom det varit så upphaussat och lite bråttom att få till öppningen, säger Mikael Skogström.

Nu jobbar fritidsled­arna hårt med att vara ute i skolor och berätta om verksamhet­en.

Den nya fritidsgår­den riktar sig till unga mellan 12 och 17 år – ett ganska stort ålderspann. Men Alexandra Havik tror att de kan få alla att känna sig välkomna dit.

– På Café U i Blackeberg har vi åldersgrup­pen 13 till 17 år och det har inte varit någon utmaning där. Vi hoppas att det ska komma många till Björklunds hage, säger hon.

Vi trodde det skulle komma lite mer ungdomar på en gång.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? NYÖPPNAT. Nu kan Brommas unga hänga på Björklunds hage tre kvällar i veckan. På plats är bland annat fritidsled­arna Mikael Skogström och Pia Tøttrup.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON NYÖPPNAT. Nu kan Brommas unga hänga på Björklunds hage tre kvällar i veckan. På plats är bland annat fritidsled­arna Mikael Skogström och Pia Tøttrup.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden