Mitt i Bromma

C-förslaget: Fixa skidspår i Rålis

Stockholm ska vara roligt året runt – då behövs mer skridskoba­nor och skidspår. Det tycker Centerpart­iet, som vill satsa på vinterspor­t på flera nya platser i stan.

- Robin Högberg

Centern föreslår skidspår i Tant o lunden och Rålam b s hovsparken, samt skridskoba­na med uthyrning i Humlegårde­n.

En annan del i förslaget är att anlägga skidspår med konstsnö på Årstafälte­t. Det är ett perfekt exempel på hur tillgängli­ga ytor kan användas året runt, menar Mathias Mellgren Helge, ersättare för Centerpart­iet i idrottsnäm­nden.

– Årsta Golf har visat intresse för att ha en skridskoba­na på golfbanan och ta drift för skidspår till Årstafälte­t. Och så vill vi ha skridskois på golfbanan, säger han och tillägger:

– Tyvärr vill den rödgrönros­a majoritete­n lägga ner Årsta golf, vilken inte bara påverkar golfälskar­e utan i förlängnin­gen även längdskidå­kare och skridskofa­ntaster.

Fler skidspår och skrid- skobanor skulle göra Stockholm bättre på vinterspor­ter, menar Mathias Mellgren Helge.

– Vi är det distrikt som drar flest deltagare till Vasaloppet men staden är usel på skidspår nationellt sett. Stockholm måste vara roligt året runt.

Om det är staden, klubbarna eller en privat aktör som sköter skidspåren eller skridskoba­norna spelar mindre roll.

– Vi har inte riktigt gått in på hur det ska skötas rent praktiskt. Den som är bäst lämpad ska sköta driften, säger Mathias Mellgren Helge.

Stockholm måste vara roligt året runt.

 ?? FOTO: KARIN NILSSON ?? SPÅR? Rålis ska ha skidspår, tycker Centern.
FOTO: KARIN NILSSON SPÅR? Rålis ska ha skidspår, tycker Centern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden