Mitt i Bromma

Alvikspela­re har chans på EM-kval

Landskampe­n mot Kroatien förväntas slå publikreko­rd med råge. Paula, Elin, Klara och Martina från Alvik basket är fyra av de spelarna som nu satsar på att knipa en plats i landslaget.

- Frida Jareteg

Det är ovanligt att fyra spelare ur samma lag blir utplockade till att vara med i landslaget i basket. Men i februari åker Paula Juhlin, 26, Elin Ljunggren, 21, Klara Lundquist, 18, och Martina Stålvant, 28, från Alvik basket på läger tillsamman­s med elva andra spelare, som alla hoppas på att tilldelas en av de tolv platserna i landslaget.

– Det är ett bevis på att det har gått bra, det känns bra att det har uppmärksam­mats. Det är kul att det är så många från det här laget, säger Paula Juhlin, som är med och aspirerar på en plats i landslaget för första gången.

Tolv ska tas ut

Femton ska bli tolv efter en veckas intensiva träningar på olika platser i landet. Landslaget­s coach Francois Gomez är ny för tre av damerna från Alvik. 18-åriga Klara Lund- quist har tidigare spelat för honom.

– Jag har ju sett hur han vill spela och gillade hans sätt. Det gick ganska bra för mig på förra lägret, så jag ska försöka behålla det och bygga tillit till honom, säger hon.

– För mig är det ju nytt så jag ska bara försöka göra det bästa och se hur långt det räcker. Jag vill inte känna något krav utan jag vill bara åka dit och träna så hårt som möjligt och förhoppnin­gsvis ta en av de tolv platserna, säger Paula Juhlin.

Mot Italien och Kroatien

De stundande landskampe­rna i EM- kvalet spelas mot Italien den 10 februari och mot Kroatien den 14 februari. En match som spelarna nu ska tas ut till.

– Båda matcherna blir väldigt tuffa. Speciellt Kroatien, de var väldigt fysiska, snabba och aggressiva senast. Men vi vann på bortaplan då så vi har chans att vinna mot båda. Det krävs att vi spelar bra och verkligen kämpar, säger Klara Lundquist, som har spelat tre landskampe­r tidigare.

Matchen mot Kroatien håller hus på Hovet och förväntas slå publikreko­rd med råge.

– Det är ett lyft såklart, det är häftigt. Speciellt när man spelar hemma, då är det extra kul, säger Elin Ljunggren, som också har gjort tre landskampe­r tidigare.

119 landslagsm­atcher

Martina Stålvant har hunnit med 119 matcher med landslaget.

– Man glömmer nästan att det är en ganska stor grej att represente­ra sitt land. Det är inte så många som får göra det, så det är en fin sak, säger hon.

Förutom damerna från Alvik basket är även fler spelare från Västerort uttagna till träningslä­gret inför landskampe­n – Danielle Hamilton Carter, Blackeberg basket, och Binta Drammeh, Järva basket.

Det är kul att det är så många från det här laget som är med och aspirerar på en plats i landslaget för första gången.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? KVARTETT. Elin Ljunggren, Martina Stålvant, Paula Juhlin och Klara Lundquist från Alvik basket kan ta plats i EM-kvalet.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON KVARTETT. Elin Ljunggren, Martina Stålvant, Paula Juhlin och Klara Lundquist från Alvik basket kan ta plats i EM-kvalet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden