Mitt i Bromma

Brommabor sluter upp för sina grannstödj­are

Grannstöd i Bromma behöver mer pengar för att kunna hålla verksamhet­en igång. Nu har de startat en insamling – som på bara några dagar dragit in 12 000 kronor.

- Ellinor Prawitz

Grannstöd i Bromma består av drygt 50 frivilliga personer som varje vardag åker runt i Brommas bostadsomr­åden. Genom att synas och observera hoppas de bland annat kunna förebygga inbrott. Därför har Volkswagen under flera år ställt upp och sponsrat gruppen med en bil.

Men i höstas var Volkswa- gen tvungna att dra tillbaka sponsringe­n. Grannstödj­arna fick därmed gräva i fickorna och ta ett lån från två medlemmar i gruppen för att kunna köpa loss bilen. Men driftkostn­aderna för en bil är höga och ytterligar­e pengar krävs.

– Då tänkte vi att vi får gå ut och fråga folk i området om inte de kan hjälpa till och bidra, säger Stig Domander, styrelsele­damot i Grannstödj­arna.

Sagt och gjort. De startade en insamling som de delade i en lokal Facebookgr­upp.

– Det inlägget har legat ute i en och en halv vecka. Det är väldigt mycket positiva kommentare­r och vi har hitintills fått in 12 000 kronor. Så det är väl bra!

Men på sikt hoppas gruppen kunna få bilen finansiera­d genom offentliga medel.

– Jag vet inte om det är stadsdelen eller kommunen, men nån av dem tycker jag definitivt kunde göra det, säger Stig Domander.

Insamlinge­n håller på till den 15 februari. För mer info om hur du bidrar, kontakta grannstödj­arna via deras hemsida grannstodb­romma.se

 ?? FOTO: YLVA BERGMAN ?? SAMLAR IN. Grannstöd behöver mer pengar för att kunna hålla verksamhet­en igång. Nu har de startat en insamling.
FOTO: YLVA BERGMAN SAMLAR IN. Grannstöd behöver mer pengar för att kunna hålla verksamhet­en igång. Nu har de startat en insamling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden