Mitt i Bromma

Snart slår dörrarna upp till Brommas egna saluhall

En alldeles egen saluhall är på väg till Bromma. Bromma Tidning kikade in i byggkaoset i Alvik innan öppning.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Erik Molinder, delägare på Melanders fisk, berättar att de hade sneglat på den tomma lokalen i Alvik i omkring tre år innan de till sist gjorde slag i saken. Nu har den gamla restaurang­en, som ligger mitt emot det nya bostadsomr­åde som vuxit fram längst Gustavslun­dsvägen, totalt blåsts ut och gjorts om på nytt.

– Hade bostadsomr­ådet inte varit klart så hade vi kanske inte gjort det här. Men nu har vi känt att området börjat ta form och det känns mer moget för det här nu, säger Erik Molinder.

Om bara några dagar, den sjunde mars, kommer lokalen att ha förvandlat­s till 450 kvadratmet­er saluhall och restaurang.

När Bromma Tidning kikar in är det runt två veckor kvar tills öppning.

Längs hela ena långväggen sträcker sig det som ska bli fisk- och matdisken, inomhus blir det plats för 130 personer. Utomhus har det byggts en ny uteserveri­ng som vetter mot vad som ska komma att bli en uppfräscha­d park senare i vår.

Hit ska man kunna komma för frukost, lunch och tidiga middagar. Viktigast är saluhallsk­änslan, menar Erik Molinder. De som vill köpa med sig något att laga hemma ska kunna slinka in och handla över disk.

– Det ska vara skramligt och kännas lite internatio­nellt. Man ska kunna gå med sitt glas vin och fundera på vad man kan köpa med sig hem, säger han.

Vi försöker dra ur de fyra ansvariga för nyöppninge­n några hisnande siffror om hur mycket fisk eller skaldjur som görs redo till öppning. Men eftersom det är en färskvara ”beroende på väder och vind” finns det inga såna siffror att ge. Men att de räknar med att det ska ha rullats åtminstone ett ton köttbullar till öppningsda­gen kan de i alla fall berätta.

– Från vår sida är det en av de största nysatsning­arna vi gör. Det känns extremt spännande, säger Erik Molinder.

Det ska vara skramligt och känas lite internatio­nellt.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? SALUHALL. I veckan öppnar Brommas egna saluhall. Delägarna Erik Molinder och Patrick Lundstedt var med och visade lokalerna för Bromma Tidning.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON SALUHALL. I veckan öppnar Brommas egna saluhall. Delägarna Erik Molinder och Patrick Lundstedt var med och visade lokalerna för Bromma Tidning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden