Mitt i Bromma

Det är dags att kliva in i nutiden BP-gubbar

-

Jag är ett fan av traditione­r och hur de kan bli en symbol för gemenskap.

Trots att jag är 31 år gömmer min mamma fortfarand­e påskägg på påskafton. Jag låtsas sucka men känner pirret i magen när jag, mina syskon (och mina barn, hehe) tävlar om vem som hittar första ägget.

När vi sedan sitter där och byter godis med varandra känner jag att vi hör ihop. Jag vill inte ens tänka på dagen när mamma inte längre orkar hitta de bästa gömställen­a. Det är ju hennes grej.

För så har det alltid varit.

Men ibland är det dags att släppa taget och blicka framåt.

Som när spelare i en fotbollskl­ubb önskar ett namnbyte eftersom det nuvarande namnet inte inkluderar alla medlemmar i klubben. När några av spelarna tar mod till sig och ställer sig framför andra klubbmedle­mmar och förklarar varför ett namnbyte är viktigt för dem. Då är det inte läge att vara nostalgisk och dilla om historiens vingslag.

Bara för ett namn har funnits lika länge som klubben (sedan 1942) är det inte per automatik bra. Inte om namnet slutat vara en symbol för gemenskap – och tvärtom – pekar ut några som viktigare än andra.

Kom igen nu alla BP-gubbar. Det är dags att ta en för laget nu. Flera av er spelar inte ens själva men har ändå mer att säga till om än dem under 18 som faktiskt är ute på planen och sliter för klubben. Precis som att jag en dag måste acceptera att det är min tur att gömma påskägg behöver ni inse att tiderna förändras. Det finns en rätt väg och en fel väg att gå när det gäller ett namnbyte för Brommapojk­arna. Enkelt va?

Och till er kvinnor som är emot ett namnbyte för Brommapojk­arna: Skärp er.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden