Mitt i Bromma

De gör timmen efter förskolan till karneval

Overaller som krånglar, barn som gnäller och köttbullar som inte lagar sig själva. En gång i månaden kan barn och föräldrar slippa det och istället hänga på Trappan i Vällingby.

- Evelina Hertz

Det är torsdag och klockan är fem på eftermidda­gen. En tidpunkt då vardagskao­set ofta når klimax hos många småbarnsfa­miljer. Men på Trappan, Annexet i Vällingby, gör istället ett glatt gäng föräldrar, morföräldr­ar och barn sig redo för karneval.

– Det är kul att det anordnas såna här aktivitete­r, säger Jenny Bengtsson från Blackeberg, mamma till Vera, 2 och Irma 4.

”Efterhäng” är ett samarbete mellan medborgarh­uset Trappan och Musikcentr­um Öst. Tanken är att familjer ska kunna göra något roligt ihop mellan hämtning på förskolan och läggning. Enklare mat som korv med bröd finns att köpa.

Den här torsdagen är Maria Llerena på plats, som bland annat hållit i babysalsa tidigare. Det blir en timme utklädning, dans och sång. På slutet plockar Maria fram sina hemliga gäster – två levande sköldpaddo­r.

– Jag tycker att det var bäst när alla dansade och sköldpaddo­rna, säger Irma och får medhåll från lillasyste­r Vera.

Anna och Johan Persson från Hässelby är också här med barnen Svante, 3 och Frans, 2.

– Jag har träffat Maria förut när jag gick på babysalsa med Svante. Eftermidda­garna hemma kan vara lite utmanande så det här kommer vi att göra igen, säger Johan.

Nästa tillfälle är på Trappan den 22 mars klockan 16.00.

 ?? FOTO: EVELINA HERTZ ?? ÖVERRASKNI­NG. Som bonus fick barnen klappa sköldpaddo­r efter dansen.
FOTO: EVELINA HERTZ ÖVERRASKNI­NG. Som bonus fick barnen klappa sköldpaddo­r efter dansen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden