Mitt i Bromma

Här kan du söka jobb

-

Gröna Lund: Gröna Lund söker 1 400 medarbetar­e inför säsongen 2018, som sätter igång den 28 april. För dig som är 16 år finns det chans att få jobb, i exempelvis båsen för chokladhju­l och spel. De flesta jobb är dock från 18 år och uppåt.

Stockholms stad: Ansöknings­tiden pågår mellan 16 februari-9 mars. Stockholm stad erbjuder under året 9 000 jobb, bland annat inom förskola, äldreboend­e, parkarbete och kollo och de fördelas i första hand genom lottning. Jobben finns att söka för dem som är skrivna i Stockholms stad och är mellan 16-19 år. Är du under 18 år? Då behöver din vårdnadsha­vare fylla i en blankett för att godkänna att du får sommarjobb­a. Landstinge­t Stockholms län: Landstinge­t erbjuder cirka 850 sommarjobb till ungdomar mellan 16-18 år. De jobb som förekommer är inom kök, service, administra­tion, städ, vaktmäster­i, verkstad och reception. Du kan söka mellan den 23 februari och 18 mars. Urvalet sker genom lottning. Svensk Direktrekl­am: Är du 13 år, eller äldre, och vill ha ett första sommarjobb? Då kan du söka jobb på Svensk Di- rektreklam. Allt du behöver är att kunna uppvisa legitimati­on. För att ansöka gå in på delareklam.nu

Ica: Du kan hitta diverse jobb på Icas hemsida, men det är inte dumt att söka upp den butik du vill arbeta i – glöm inte ditt cv.

Coop: Vill du jobba på Coop? Du kan hitta lediga tjänster på nätet men det är inte dumt att gå och presentera sig i den butik du vill arbeta i. Glöm inte cv. Minikrav är att du är 16 år och har gått ut grundskola­n.

Vattenfall: För att få jobba på Vattenfall ska du ha fyllt 16 år. Ansökan för sommarjobb öppnar i januari och besked om eventuellt jobb lämnas under maj månad. För att ha chans på ett jobb måste du studera en relevant utbildning för tjänsten.

Adecco: Ibland finns jobb även för 16-åringar hos Adecco. Den som är under 18 år måste ha målsmans namnteckni­ng på anställnin­gsavtalet.

Max: De flesta jobb hos Max är för de som har fyllt 18, men det finns även jobb för 16-åringar. Tjänsterna brukar vara tillsatta i slutet av april så vänta inte med din ansökan.

McDonald’s: Om du vill jobba på McDonald’s måste du ha fyllt 16 år och ha slutfört skolan klass 1-9. Ju tidigare du söker desto större chans att få jobb.

Burger King: Om du har fyllt 16 år kan du söka jobb på Burger King.

Peab: Om du är över 16 år och går en branschrel­aterad utbildning på gymnasiet, yrkeshögsk­ola eller högskola/universite­t kan du söka jobb på Peab. Är du under 18 år, eller oerfaren, får du en handledare som ser till att får passande arbetsuppg­ifter. Jobben går att söka mellan 15 december fram till 15 mars.

Manpower: Sommar- och extrajobb för dig som är student. Leta efter jobb under rubriken Studentjob­b/extrajobb.

ABB: Mellan den 2 februari–16 mars går det att söka sommarjobb på ABB. Företaget prioritera­r studenter inom teknik och ekonomi, och som kan jobba sammanhäng­ande i minst 6 veckor under perioden 1 juni till 30 september. Finns jobb även för studenter som går på gymnasiet.

Jobbmässa för unga 2018: Om du är mellan 18-25 kan du ta tillfället i akt och träffa ett 20-tal arbetsgiva­re på Arbetsförm­edlingens jobbmässa i Stockholm den 6 mars. Ta med flera kopior av cv och personligt brev och var beredd på kortare intervjuer.

 ??  ?? 3 TIPS från Arbetsförm­edlingen:
3 TIPS från Arbetsförm­edlingen:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden