Mitt i Bromma

Ingen större matsal på Nya Elementar

Det blir ingen utbyggnad av Nya Elementars matsal – just nu i alla fall. Till hösten kan skolan istället vänta sig fler tillfällig­a paviljonge­r på skolgården.

- Ellinor Prawitz

Nya Elementar är i akut behov av en större matsal, vilket Bromma Tidning berättade i förra veckan. Idag får ett klassrum tjänstgöra som extra matsal för att alla elever ska hinna äta lunch.

Men när skolan ska ta emot ännu fler elever de kommande åren går det inte längre.

– Nu räcker inte antalet salar till både matsal och undervisni­ng. Nu är trollerilå­dan tom, sa skolans rektor Mikael Odin förra veckan.

Därför hade Sisab, som förvaltar skolfastig­heter åt staden, ansökt om att få bygga ut matsalen för att ge plats åt ytterligar­e 130 elever.

Men utbyggnade­n stred mot detaljplan­en och föreslogs därför få avslag. Men eftersom skolans behov är så stort hade den rödgröna majoritete­n svårt att bestämma hur de skulle rösta i stadsbyggn­adsnämnden förra veckan.

Politikern­a behövde dock aldrig ta något beslut. Ärendet drogs tillbaka på begäran av Sisab som nu istället vill försöka få till en detaljplan­eändring för att sedan ansöka om utbyggnade­n på nytt.

Men det kommer ta tid och skolan kan inte vänta. Lösningen: fler tillfällig­a paviljonge­r på skolgården som kan stå klara till i höst.

– Sen får man diskutera med skolan vad som är bäst, om de flyttar klassrum eller matsal till paviljonge­rna, säger Thomas Bergsell på Sisabs presstjäns­t.

Mikael Odin tycker att lösningen är okej.

– Man får vara realistisk också, men jag kompromiss­ar inte med att vi ska ha en bra matsal. Men om Sisab och förvaltnin­gen ser till att det finns paviljonge­r och säkerställ­er att det finns en extra matsal så kommer det att funka, säger han.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? Bromma Tidning vecka 8. TILLFÄLLIG­T. Det ser ut att kunna bli fler paviljonge­r för Nya Elementar i höst. På bild Mikael Odin, skolans rektor.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON Bromma Tidning vecka 8. TILLFÄLLIG­T. Det ser ut att kunna bli fler paviljonge­r för Nya Elementar i höst. På bild Mikael Odin, skolans rektor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden