Mitt i Bromma

Stöket i Alvik fortsätter

På Pressbyrån i Alvik upplever man fortsatt stora problem med snatterier.

- Louise Bornhall Ellinor Prawitz

Det var i början av februari som Bromma Tidning rapportera­de om att Pressbyrån­s personal i Alvik upplevde stora problem med ett antal ungdomar som ställde till med oreda i affärerna.

– Problemati­ken är att vissa ungdomar driver runt kring torget istället för i skolan. De har ingen respekt och de stjäl helt enkelt, sa AnnChristi­ne Winkvist Eriksson, regionchef för Pressbyrån då.

Pressbyån hörde av sig till Bromma stadsdelsf­örvaltning för att få till en lösning. Men enligt uppgifter till tidningen är situatione­n oförändrad, nästintill värre än tidigare.

För att bidra till en lösning har stadsdelen låtit Brommas fältassist­enter höra sig för med personalen för att få en bild av problemet.

Fältarna kan jobba uppsökande mot ungdomar och visa på alternativ till att vara på torget – men de kan inte till exempel avvisa personer från en plats.

– Men vi är där regelbunde­t nu. Men det är ju inte säkert att ungdomarna är där precis när vi är där, vi kanske missar dem med fem minuter. Kan vi hjälpa till gör vi det såklart, men vårt jobb är inte att stå och vakta, säger Anna Bergman, en av Brommas fältassist­enter.

Och för Pressbyrån är det svårt att lösa problemet ensamma, menar Ann-Christine Winkvist Eriksson.

– Vi måste få hjälp utifrån, säger hon.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? OTRYGGT. På Pressbyrån i Alvik har man fortsatt problem med stökiga ungdomar.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON OTRYGGT. På Pressbyrån i Alvik har man fortsatt problem med stökiga ungdomar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden