Mitt i Bromma

MOBILFÖRBU­D? NJAE …

-

STOCKHOLMS­VALET. Mobilfria skolor har blivit storpoliti­k då både S och L föreslår ett nationellt förbud. På Norra Ängby skola i Bromma lämnas barnens telefoner på ”dagis” hela dagen..

Nej. Alvik är inget tillhåll för öppen droghandel, så som gått att läsa i flera olika medier under den gångna veckan.

DN är först att rapportera om Stockholms stads ansökan om tillstånd för mobila ordningsva­kter på stadens gator och torg. Ett sätt att öka den upplevda tryggheten. I samma artikel framgår de olika stadsdelar­nas kommentare­r om vilka områden som upplevs som otrygga. När vi på redaktione­n läser Bromma stadsdelsf­örvaltning­s kommentar är det delar av bilden vi inte känner igen: droghandel på Alviks torg? Stämmer det verkligen?

Jag ringer stadsdelsf­örvaltning­en och frågar var de här uppgiftern­a kommer ifrån. Svaret: polisen.

Jag kontaktar polisen. Som svarar att de inte pekar ut Alvik som en scen för droghandel.

Jag väljer att tro att det har skett ett missförstå­nd någonstans. Men när polisen dementerar drogscenen så har det redan slagits fast i folks medvetande. Alvik är otryggt. Där köps det droger. Och nyheten reproducer­as i andra medier.

Jag väljer att tro att det har skett ett missförstå­nd någonstans.

Även om Bromma är att anse som en relativt trygg stadsdel i Stockholm så ska man självklart ha all respekt för att människor ändå kan känna sig otrygga. Även Bromma har förstås sina problem. Men under ett valår, när trygghetsf­rågan är minst sagt glödhet, är det viktigt att vi inte målar upp våra områden i tjockare svarta penseldrag än vad som faktiskt är nödvändigt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden