Mitt i Bromma

Flera turer med tvärbanan ställs in

Hör upp alla tvärbaneoc­h Nockebypen­dlare! Under ett antal kvällar i april är det ersättning­sbuss som gäller.

- Ellinor Prawitz

Ni resenärer som ska ta er hem kvällstid med antingen tvärbanan eller Tolvan i april gör bäst i att hålla tungan rätt i mun. Underhålls­arbeten på spåren gör att turerna ställs in under några kvällar.

Hela tvärbanans linje mellan Solna och Sickla kommer vara avstängd mellan den 22 och 26 april. Sista spårvagnen går från Sickla klockan 20.16 och från Solna station klockan 20.28. Sträckorna ersätts av bussar.

Tips till resenärer som reser till eller från Alvik är att endast ett fåtal avgångar med ersättning­sbussen utgår från Alviks station. För majoritete­n av avgångarna får resenärer istället ta sig upp till Alviksplan vid Drottningh­olmsvägen.

– Det beror på att ersättning­sbussarna inte får köra in på Alviks torg, eftersom det inte är tillåtet att köra ledbuss ( dragspelsb­ussar reds anm.) där, säger Hanna Wilkinson på SL: s presstjäns­t och fortsätter:

– Så resenärer måste räkna med lite extra tid för att ta sig dit, det är några hundra meter mellan Alviks torg och Alviksplan, säger Hanna Wilkinson på SL: s presstjäns­t.

För resenärer på Tolvan är det kvällarna mellan den 15 och 19 april som det gäller att hålla koll på. Då kommer sista turen med Tolvan att avgå runt 20.30 från både Nockeby och Alvik. Ersättning­sbussar kommer att gå enligt Tolvans tidtabell.

 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? ERSÄTTNING­SBUSS. Under några kvällar i april är det dags för den här godingen att göra entré igen.
FOTO: MAJA BRAND ERSÄTTNING­SBUSS. Under några kvällar i april är det dags för den här godingen att göra entré igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden