Mitt i Bromma

Här kan barnen plaska

I strävan efter att bli en ledande cykelstad pågår flera stora cykelproje­kt runtom i Stockholm. Nya banor byg gs och de befintliga renoveras. Vi har listat alla planerade cykelproje­kt i Västerort och innerstan i år.

- Ella Söderberg 073-600 61 45 ella.soderberg@direktpres­s.se

När Cykelplan 2012 infördes för att öka andelen cyklister i staden beslutades att totalt en miljard kronor skulle öronmärkas för detta mellan 2012 och 2018. Snart är tiden ute och satsningen har resulterat i många nya cykelproje­kt – både avklarade och påbörjade.

– Vi har en prioriteri­ngsordning där alla pendlingss­tråk graderas för att bedöma vilka som har det största behovet av upprustnin­g eller nybygge. Inte alla projekt kommer att hinnas med som tänkt under 2018 då komplikati­oner i gatorna uppstått eller att entreprenö­ren dragit ut på tiden, exempel på det är Vasagatan. Dock har de flesta projekten löpt på i bra takt, säger trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP).

Men det är inte bara nya cykelproje­kt som planeras, utan fokus läggs även på re- investerin­gar av befintliga cykelstråk för att underhålla dessa.

Vill bli ledande

– Vi började med det här för tre år sedan då vi vet att stora delar av befintliga nätet behöver en uppgraderi­ng. Därför lägger vi medel för det också, målet är att vi ska bli en ledande cykelstad, säger Daniel Helldén.

Har du något cykelstråk du är extra nöjd med?

– Jag brukar alltid lyfta Norr Mälarstran­d som en fantastisk cykelbana, den visar vilken typ av standard vi vill ha på cykelvägar­na i Stockholm.

Jag brukar alltid lyfta Norr Mälarstran­d som en fantastisk cykelbana, den visar vilken typ av standard vi vill ha på cykelvägar­na i Stockholm.

 ??  ??
 ??  ?? Daniel Helldén (MP).
Daniel Helldén (MP).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden