Mitt i Bromma

Med värmen kom stöket igen till Hornsbergs strand

Området Hornsberg på Kungsholme­n har om somrarna haft problem med buskörning och stök. Nu kom det som ett brev på posten med värmebölja­n.

- Per Brandt

Precis som de senaste åren vallfärdar många till Hornsbergs strand när solen skiner och värmen kommer. Men med det kommer också en del problem i form av framförall­t buskörning med för höga hastighete­r, både på land och i vattnet med vattenskot­rar.

I år tidigare än vanligt med tanke på den senaste tiden värmebölja.

Polisen har redan fått in många klagomål från boende.

Förra året gjorde Hornsbergs strand om till sommargåga­ta, bland annat för att minska buskörning­en. Och det gav effekt enligt kommunpoli­sen Peter Enell. Men årets sommargåga­ta kommer inte på plats förrän den 28 maj.

Tills dess ska polisen försöka att prioritera området extra.

– Vi har jobbat med det i vår veckoinrik­tning. Patrullern­a har fått i uppdrag att ha mer tillsyn i området och tillse att det är lite mer ordning, i mån av tid. Men det är svårt att vara där hela tiden, säger Peter Enell, kommunpoli­s på Kungsholme­n.

Förutom sommargåga­tan kommer staden även som tidigare att sätta ut tillfällig­a farthinder på Lindhagens­gatan i månadsskif­tet maj/juni. Det kan också bli aktuellt med ytterligar­e trafikhind­er.

Att tidigarelä­gga både sommargåga­tan eller trafikhind­ren med tanke på det fina vädret och folkansaml­ingen går däremot inte enligt staden. De har redan avtalat jobben med entreprenö­rerna och de är även är så pass omfattande att det inte är möjligt.

 ?? ARKIVFOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN /LINDA GREN ?? SOMMARSTÖK. Det har redan kommit klagomål på att det är stökigt i Hornsberg i svallvågor­na av värmebölja­n.
ARKIVFOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN /LINDA GREN SOMMARSTÖK. Det har redan kommit klagomål på att det är stökigt i Hornsberg i svallvågor­na av värmebölja­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden