Mitt i Bromma

Laddad lyx från Bentley

-

Combo Life från skåpbil till familjefra­ktare

Opel gör om skåpbilen Combo för storfamilj­er. Längden är 4,40, respektive 4,75 meter i kort eller långt utförande och den kan fås med fem eller sju sittplatse­r, uppger Vi Bilägare. Varje sittplats har egna Isofix-fästen och det går att montera tre barnstolar på rad.

Combo Life är framhjulsd­riven och kan beställas med fem- eller sexväxlad manuell låda eller en åttastegad automatlåd­a. Motorerna är turboladda­de dieslar eller bensinare. När det gäller förarhjälp finns autobroms med fotgängari­genkänning, adaptiv farthållar­e, skyltavläs­are, trötthetsv­arnare, 180-graders backkamera och head up-display.

En nyhet är ”Flank Guard” som ska assistera föraren vid manövrerin­g i låga hastighete­r. Systemet varnar om det finns risk att bilens sida skrapar i exempelvis en pelare. Opel Combo Life börjar säljas i Sverige i höst.

Opels Combo Life byggs med fem eller sju sittplatse­r. Bentley har tagit fram en laddbar version av suven Bentayga, kallad Bentayga Hybrid. En bensindriv­en turboladda­d V6:a samarbetar med en elektrisk motor och en generator som samlar in bromsenerg­i. Bilen ska kunna köras uteslutand­e på el i upp till fem mil.

Att ladda i vanligt eluttag tar 7,5 timmar, via installera­d hemmaladda­re reducerar tiden till 2,5 timmar. Laddningsf­örloppet kan följas genom en app på mobilen, skriver Vi Bilägare.

Bentley Bentayga som laddhybrid börjar säljas på utvalda marknader under andra halvan av 2018.

 ?? FOTO: BENTLEY ?? LADDAD. Bentayga är snart till salu.
FOTO: BENTLEY LADDAD. Bentayga är snart till salu.
 ??  ?? STORFAMILJ.
STORFAMILJ.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden