Mitt i Bromma

Brommas unga får en ny mötesplats

I höst startar en ny mötesplats i Bromma. Projektet riktar sig främst till nyanlända unga, men också för andra ungdomar, med syftet att skapa en plats för integratio­n.

- Emma Thimgren bt@direktpres­s.se

Projektet är ett samarbete mellan den ideella föreningen Kavehs Fritid, som jobbar mycket med nyanlända ungdomar, och Bromma folkhögsko­la. De kommer att hålla till i folkhögsko­lans lokaler. Tanken är att de som utbildar sig till bland annat fritidsled­are ska få testa på yrket, samtidigt som ungdomarna får en ny plats att umgås på.

– Syftet är att skapa en mötesplats för framförall­t unga vuxna i åldrarna 16-22. I och med att vi vet att det är ett väldigt brett spektra riktar vi oss främst till nyanlända, säger Kaveh Pakjoo, fritidsled­are och initiativt­agare.

Valet av åldersgrup­p har varit väldigt medvetet.

– Jag som fritidsled­are har sett ett behov. Man når inte unga vuxna, det tar stopp när man är 17. Man behöver något att göra även när man är 18-19, säger Kaveh Pakjoo.

Unga kan alltså komma dit för att umgås. Mötesplats­en kommer ha olika teman och därmed olika aktivitete­r i perioder.

– Det blir traditione­llt ungdomsgår­dshäng fast med mer riktat tema. Vi kommer köra det här på prov och se vad målgruppen tycker, säger Kaveh Pakjoo.

Han vill att ungdomar som är från olika delar av världen och på olika platser i livet ska mötas här.

– Jag hoppas att det ska ge så många positiva möten som möjligt, där människor lär känna varandra. För att minska utanförska­p, okundskap, rasism och klyftor. Och för att öka kunskap och förståelse för varandra.

Projektet pågår hela terminen fram till slutet av maj. Tanken är att de ska hålla öppet tisdagar 15-17. Premiären blir andra oktober. Då hålls ett event, där alla är välkomna, med brännboll och grillning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden