Mitt i Bromma

Nu ska farliga stolparna på cykelbron bort

Nya hinder som ska hindra bilar från att tjuvköra på Alviksbron har fått kritik. Nu ger trafikborg­arrådet trafikkont­oret bakläxa. Samtidigt ska liknande hinder kartläggas över hela staden.

- Per Brandt

Att bilar kör över gång- och cykelbanan på Alviksbron, mellan Stora Essingen och Alvik, har varit ett problem, och staden har tidigare placerat ut tillfällig­a hinder för att försöka stoppa buskörarna.

Men nyligen var nya hinder, svarta järnstolpa­r, uppsatta vid båda påfarterna till bron vilket fick många cyklister att reagera och kritisera den nya lösningen. Bland annat för att exempelvis lastcyklar får svårt att passera men också för att stolparna syns dåligt i mörker.

Enligt trafikkont­oret skulle de orangea stolparna, som är provisoris­ka, inte vara där utan tas bort så snabbt som möjligt vilket de hoppas gör passagerna mer framkomlig­a.

Men själva järnstolpe­n ska vara kvar så länge. Enligt trafikkont­oret pågår det samtidigt en utredning kring hur lösningarn­a här, och vid andra liknande passager, ska utformas. Den ska bli klar under året.

Men trafikborg­arrådet Daniel Helldén ( MP) är inte imponerad.

– Det finns olika varianter att göra det på så att det inte blir farligt, att de syns i mörker och så att alla typer av cyklar kan komma fram. Det här är fel utformat. Jag har pratat med trafikkont­oret och det ska ändras, säger han.

Nu ska staden kartlägga hinder likt detta, eller betongsugg­or och grindar.

– Förhoppnin­gsvis ska det göras så fort som möjligt, säger Daniel Helldén.

Förhoppnin­gsvis ska det göras så fort som möjligt.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? STOPP. Nya hinder för att stoppa bilar att köra på gång- och cykelbanan har satts upp.
FOTO: PER BRANDT STOPP. Nya hinder för att stoppa bilar att köra på gång- och cykelbanan har satts upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden