Mitt i Bromma

Korsningen retar upp Brommas bilister

Avstängnin­gar och minskade körfält får bilister att gå i taket över ombyggnati­onen av korsningen vid Islandstor­get.

- Jonna Claesson 073-600 69 31 jonna.claesson@direktpres­s.se

Korsningen vid Islandstor­get är ett hett diskussion­sämne för de bilister som kör där dagligen. Tidigare har korsningen varit omskriven då den varit olycksdrab­bad och nu på senare tid för att ombyggnati­onen gör körfälten för smala.

Enligt Sanna Iseeku Styrsven, som bor i Hässelby, går det knappt att köra bil på platsen.

– Det blir bara trängre och trängre då de bygger nu. Om man åker från stan så har man minskat körbanan med en meter minst. Och åker man från andra hållet har man gjort samma sak. Jag tycker att det är vansinne.

Enligt Trafikkont­oret har bilisterna rätt. Det har blivit smalare körfält vid Islandstor­get och det är meningen. Anledninge­n till det är att man gör en trafiksäke­rhetsåtgär­d på plats och breddar övergångss­tällena för gång- och cykelbana.

– Det pågår ett arbete vid Islandstor­get med ombyggnad av korsningen. Dessutom har det nyligen gjorts ett att kantlinjen har ändrats, säger Malin Larsson, kommunikat­ör på Trafikkont­oret.

Ett annat moment i ombyggnati­onen som ställer till det för bilisterna är avstängnin­gen av ett körfält. Men det är bara tillfällig­t, om några veckor ska trafiken släppas på som vanligt igen

– Den tillfällig­a avstängnin­gen som tillhör arbetet skall vara avslutad 2 november i år om ingen förlängnin­g inkommer till oss, säger Malin Larsson.

Jag tycker att det är vansinne.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: YLVA BERGMAN ??
FOTO: YLVA BERGMAN
 ??  ??
 ??  ?? ”VANSINNE”. Sanna Iseeku Styrsven, åker bil här varje dag. Enligt henne är ombyggnati­onen ett vansinne.
”VANSINNE”. Sanna Iseeku Styrsven, åker bil här varje dag. Enligt henne är ombyggnati­onen ett vansinne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden