Mitt i Bromma

Kocken Poyan fixar käk till grannarna i Bromma

Kocken och matfantast­en Poyan Åhström Ghaderi, boende i Abrahamsbe­rg, lagar mat till sina grannar flera gånger i veckan via en take away-tjänst. Nu hoppas han att fler ska våga testa.

- Jonna Claesson

Poyan Åhström Ghaderi har jobbat på flera av Stockholms kända restaurang­er och älskar matlagning. I dag är han både kock på Ulvsunda slott och verksam hemmakock på Hoodifood.

– Jag kom över ett Facebookin­lägg om Hoodifood på Facebook och nappade på idén. Om jag ändå är hemma och lagar mat till familjen, varför inte laga mat åt mina grannar om möjlighete­n finns, säger Poyan.

Hoodifood startade för några år sedan på en gata i Nacka och fungerar som ett take away-kök på hemma- plan. Just i dag gör Poyan lasagne och förbereder morgondage­ns linsgryta.

– Vi har en del recept som vi varvar, kunderna beställer på hemsidan och hämtar upp en take away-påse med den färdiglaga­de rätten hemma hos mig.

”Ligger rätt i tiden”

Företaget är i ett tidigt skede och Poyan är den första kocken i Bromma att laga mat till området. Konceptet är osvenskt men han hoppas att Hoodifood ska föra grannskape­t närmare varandra.

– Det här ligger så rätt i tiden. Vem kan gå över till grannen i dag och säga ”Hej, vill du ha lite lasagne?”. Det är inte så svenskt liksom, men med den här plattforme­n blir det ju möjligt. Jag tror att vi kommer bli mer och mer öppna för det, säger han.

Drömmen är att få en stabil kundkrets, laga den mat som faller honom in, och göra hemmaköket till ett heltidsarb­ete.

– Jag tror att alla kockar drömmer lite om att starta en egen restaurang. Det här är ju lite som det. Här är det personligt till 100 procent, det är det inte på jobbet. Jag vill göra kunderna lyckliga och det vore väl fantastisk­t om man kunde styra och ställa över sin egen tid, säger han.

Kockar och grannar möts

Hoodifood – neighborho­od food – för samman hemmakocka­r med de grannar som kanske inte kan, vill eller hinner laga middag själva och som bor i förorter där utbudet av hämtmat är begränsat.

– Det var ungefär tre år sedan som idén kom till på riktigt och samma kväll började min man skissa på hemsidan, säger Bella Carlsson, grundare till Hoodifood.

För ett år sedan anslöt sig även Johan Fors till företaget. Johan har arbetat på restaurang­er som Sturehof och Operakälla­ren och kom med förslag på menyer, marknadsfö­ring och hur kockarna skulle jobba för att få en ekonomisk vinning på konceptet.

– Sedan dess har det här växt sig ännu större och vi välkomnar alla som vill att höra av sig till oss, både yrkesverks­amma kockar och hobbykocka­r. Vi står för hygienutbi­ldning och recepten i början. Sedan finns det bara möjlighete­r, säger Johan Fors.

Här är det personligt till 100 procent.

 ??  ??
 ??  ?? FÖRST UT. Poyan Åström Ghaderi är den första Hoodifoodk­ocken i Bromma, nu hoppas han att fler ska ta efter.
FÖRST UT. Poyan Åström Ghaderi är den första Hoodifoodk­ocken i Bromma, nu hoppas han att fler ska ta efter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden