Mitt i Bromma

Inspireran­de med barns frågvishet

- VECKANS KÄNSLA LOUISE BORNHALL Reporter

Nytt år, nya tag! Tänker jag på nyårsafton. När jag två morgnar senare ska tillbaka till jobbet känns den peppiga inställnin­gen inte längre lika påtaglig.

SL kör på samma visa som förra året – flera pendeltåg är inställda och jag blir sen till första arbetsdage­n. Väl där känns det som att den drygt veckolånga ledigheten aldrig hänt.

Ja, det är bortskämt att klaga. Men jag är nog inte ensam om att vilja ligga kvar i sängen när klockan ringer på morgonen så här i januari, då oxveckorna (för er som inte hört uttrycket: tiden efter en längre ledighet, när det är långt kvar till nästa) kickar igång.

Men det finns de som kör på som vanligt, obekymrade av tiden på året. När jag tog en promenad i helgen (det var förresten sol, det är ju faktiskt det ibland!) gick jag förbi en mamma som sköt en barnvagn framför sig med trött min. Hennes dotter i vagnen var desto piggare.

– Vad är det där? frågade flickan och pekade på en papperskor­g. Sekunden efter kom nästa fråga. – Vad är det där? Den här gången gällde det en anslagstav­la. Och så verkade frågorna fortsätta. Jag kan förstå mammans trötta min – men kände mig samtidigt rätt glad åt den barnsliga frågvishet­en. I år vill jag försöka anamma den inställnin­gen. För nyfikenhet är trots allt ett av de bästa verktygen en reporter kan ha.

Om du också är nyfiken på vad som händer i ditt område och har tips på saker vi kan skriva om – hör gärna av dig! Dra ett mejl, slå en pling, eller varför inte hojta till oss på Facebook, Instagram eller Twitter? Oavsett vilket – vi hörs under året!

 ??  ?? Prata med mig! louise.bornhall @direktpres­s.se
Prata med mig! louise.bornhall @direktpres­s.se
 ??  ?? GLAD. Över att äntligen ha kommit igång med nyårslöfte­t som hängt med i flera år – att använda tandtråd! Sen får vi se hur länge det håller i sig...
GLAD. Över att äntligen ha kommit igång med nyårslöfte­t som hängt med i flera år – att använda tandtråd! Sen får vi se hur länge det håller i sig...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden