Mitt i Bromma

Nya banor för radiostyrd­a bilar öppnar i Västerort

- Evelina Hertz evelina.hertz@direktpres­s.se

Västerorts RC Sportklubb, som kör radiostyrd­a bilar i Lövsta, flyttar inomhus. Nu har de hittat en stor lokal i Vinsta – där de den 19 januari ordnar tävlingar.

Vi har tidigare skrivit om Västerorts RC Sportklubb som letat efter en inomhuslok­al för att kunna köra radiostyrd­a bilar även under vintersäso­ngen. Nu har de lyckats hitta en lokal på Skatte gårdsvägen 130.

– Vi har en fullstor bana och en nybörjarba­na. Tanken är att man ska kunna köra med vilken radiostyrd bil som helst på nybörjarba- nan. Vi kommer ha nybörjartr­äningar på söndagar, säger Fredrik Engman, styrelseme­dlem.

Banorna öppnade redan innan jul men den 19 januari blir det dags för det stora testet. Då anordnas den tredje deltävling­en i cupen Winter Indoor RB. Totalt kommer 90 personer att vara med och köra och det är gratis för alla som vill komma och titta.

– Vi ställer upp med ett 20-tal tävlanden från klubben. Eventuellt kommer vi ha gratis prova-på-tillfällen både under tävlingsda­gen och dagen innan under träningen, säger Fredrik Engman.

I år firar klubben, som har sin utomhusban­a i Lövsta, 40 år. Fredrik Engman berättar att de tack vare två sponsorer kommer kunna erbjuda barn och unga som är medlemmar att köra gratis på de nya banorna i Vinsta.

– Det vanliga är att man måste betala varje gång man kör men nu kommer barn och unga upp till och med 20 år som är medlemmar att kunna köra gratis, säger Fredrik Engman.

För mer informatio­n om öppettider – kolla in Västerort indoor rc arena på Facebook.

 ??  ?? FULL SPEED. Västerort RC sportklubb har sin utomhusban­a i Lövsta. Nu har de hittat en inomhusban­a för vintersäso­ngen.
FULL SPEED. Västerort RC sportklubb har sin utomhusban­a i Lövsta. Nu har de hittat en inomhusban­a för vintersäso­ngen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden