Mitt i Bromma

Skridskodu­o från

Bromma i NM

- Jonna Claesson

Nu kan jag visa vad jag går för.

Illya Solomin och Natran Tzgai är två av 21 konståkare från Sverige som gör upp om vem som blir nordisk mästare i konståknin­g 2019. Både Natran Tzgai, 18, och Illya Solomin, 20, började träna konståknin­g av en slump som barn. Idag ägnar de flera dagar i veckan åt sporten på Stora Mossens IP och ska represente­ra Sverige i Nordiska mästerskap­en 2019, The Nordics.

– Det är såklart jätterolig­t. Jag har haft en ganska kämpig säsong bakom mig och hade inte förväntat mig att jag skulle kvala in. Men det blev en överraskni­ng helt en- kelt och jag ska försöka åka så bra som möjligt. Det är min inställnin­g, säger Natran.

Med den dåliga säsongen syftar han främst på att han inte tävlat så mycket.

– När jag inte tävlar så kommer nervositet­en i kapp mig. Men nu känns det som att jag är på gång och har nerverna under kontroll. Jag har verkligen jobbat med den biten den här säsongen, säger han.

Illya går in med samma inställnin­g.

– Det är mycket nervositet men om jag tänker bort det och gör lika bra ifrån mig som jag gör på träningarn­a så vet jag att jag har en bra chans. Det ska bli väldigt roligt i alla fall och jag är riktigt taggad. Nu kan jag visa vad jag går för, säger han.

Den 7-10 februari avgörs mästerskap­et i Linköping och nu, med bara några veckor kvar till tävling, är det hårdtränin­g som gäller.

– Det gäller att bygga upp konditione­n för att sedan trappa ner några dagar innan tävlingen så man är fräsch. Men det är mycket mentalt också. Jag försöker fokusera på mig själv för att njuta och ha kul också, säger Natran.

 ?? FOTO: MINNA KUJANPAA ?? BROMMADUO. Natran Tzgai, 18 (till höger), och Illya Solomin, 20, represente­rar Sverige i Nordiska Mästerskap­en 2019.
FOTO: MINNA KUJANPAA BROMMADUO. Natran Tzgai, 18 (till höger), och Illya Solomin, 20, represente­rar Sverige i Nordiska Mästerskap­en 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden