Mitt i Bromma

Eloge till er som pratar med oss ute i kylan

GLAD. Över alla er som jag får träffa i det här jobbet!

- LOUISE BORNHALL Reporter Prata med mig! louise.bornhall @direktpres­s.se

Hallå! Ursäkta! Vi kommer från lokaltidni­ngen! De orden har jag ropat efter er Brommabor många gånger när jag småsprungi­t fram i lekparker, på parkerings­platser eller i centrum.

Ibland vill vi höra vad ni tycker om kommunpoli­tikernas senaste påfund, andra gånger om ni känner er trygga där ni bor eller kanske hur ni tänkt tillbringa semestern. Det är viktigt för oss att få in ni som bor i Bromma i tidningen. För vad gör en lokaltidni­ng bättre än att lokalborna får komma till tals?

Men som med alla jobb, känns det ibland lättare och svårare. När nyhetschef­en senast bad mig och fotografen att ”ta lite röster på stan” låg temperatur­en på käcka elva minusgrade­r.

Fingrarna stelnade ganska fort där jag gick med penna och block i högsta hugg. Att flera av er på kort tid ändå stannade och pratade och gärna lät sig fotografer­as trots den taskiga väderleken, värmde en frusen lokalrepor­ter.

Samtidigt har jag såklart full förståelse för att man inte alltid har tid, lust eller ork att prata med tidningen. Men det gör så mycket att inte få en hand uppkörd i ansiktet (ja, det händer) eller någon som skriker ”nej!” när man säger hej och ursäkta.

Därför: en eloge till alla er som tar er tiden att prata med oss och glatt ställer upp på bild. Vare sig ni samtidigt kånkar på matkassar, byter däck eller är sena till förskolehä­mtningen!

För vad gör en lokaltidni­ng bättre än att lokalborna får komma till tals?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden