Mitt i Bromma

THANYA FANN DRÖMJOBBET I SÖTSAKERNA

Thanya Ahremark sadlade om från teknisk inköpare till tårtdesign­er. Nu öppnar hon kondis i Blackeberg.

- Berättat för: Jonna Claesson | Foto: Mikael Andersson

Jag känner mig som en konstnär när jag får stå i timmar och fokusera på de små detaljerna och få till de perfekta smakerna.

ag jobbade på Bangkok Airways innan jag flyttade till Sverige. Under mina första år här var jag mammaledig. Det var en stor omställnin­g för mig. Från att ha jobbat heltid till att vara i ett helt nytt land och inte ha någonting att göra. Jag blev deprimerad helt enkelt. Jag försökte sysselsätt­a mig med någonting och började baka. Då vände det. Jag blev lugn och trygg och mådde bra. Så när min man frågade mig vad jag ville göra efter mammaledig­heten svarade jag att jag vill baka. Jag utbildade mig då inom bageri och konditori och sedan ägnade jag hela min praktik åt att göra bröllopstå­rtor. Jag älskade det.

Så när den här lokalen blev ledig tog jag chansen.

Nu har jag varit här i tre veckor och har fullt upp hela dagarna. Jag har inte ens hunnit hänga upp den nya skylten så det är få som vet om att det är nyöppnat och ett helt nytt koncept. Folk kommer fortfarand­e och frågar efter burek som den förra ägaren sålde. Men jag är konditor och specialise­rad macarons och tårtor. Det blir nog inga prinsesstå­rtor, men mycket annat. Jag är mer för den amerikansk­a och thailändsk­a stilen. Jag känner mig som en konstnär när jag får stå i timmar och fokusera på de små detaljerna och få till de perfekta smakerna. Jag hoppas att det är någonting som mina kunder kommer uppskatta så småningom. Det är trots allt det enda som betyder någonting i slutändan. Jag har inte öppnat Black vanilla café för att bli känd eller expandera till någonting större. Jag vill bara göra det jag mår bra av och samtidigt göra mina kunder nöjda.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden