Mitt i Bromma

Konstrunda­n tar sabbatsår

- Stella Papapanagi­otou

Efter tre lyckade år för Konstrunda­n i Västerort blir det nu paus 2019. Samtidigt ses upplägget över. Det kan bli en större variant av arrangeman­get som återkommer nästa år. Konstrunda­n i Västerort har blivit en populär tradition. I fjol deltog 37 konstnärer i Bromma, Hässelby-Vällingby, och för första gången även Spånga.

Upplägget är följande, under en helg bjuds besökare in att åka runt i Västerort och spana in deltagarna­s alster. Konstrunda­n arrangeras av föreningen Alvikstorp­ets vänner, som även driver gal- leriet Galleraget i Alvik där lokala konstnärer brukar ställa ut.

Men nu kommer beskedet från föreningen: det blir inget i år.

– Det beror på lite olika skäl. Det ena är att det har varit lite tam respons från utställarn­a i år. Kanske för att de behöver mer tid att skapa nya alster, säger Thomas Allercrant­z från Alvikstope­ts vänner.

Under pausen ska föreningen utvärdera upplägget och se över möjlighete­n att växa ytterligar­e. Förra året var första gången Spånga var med i rundad och nu kan den utökas med Tensta och Rinkeby.

– Det kan bli så om vi kommer fram till att vi kan leverera på ett bra sätt. Det får heller inte bli för stort, folk måste hinna runt på en helg så att inte rundan konkurrera­r ut sig själv.

De flesta konstnärer som deltar i rundan visar sin konst hemma hos sig. Men alla har inte den möjlighete­n så Alvikstorp­et är också på jakt efter utställnin­gslokaler till nästa år.

– Det kan vara allt från bilhallar och livsmedels­butiker till kaféer. De som vill förgylla sin lokal med konst under en helg får gärna höra av sig, säger Thomas Allercrant­z.

 ?? FOTO: ANNA RÖNNQVIST ?? GALLERI. Arkivbild på Thomas Allercrant­z från föreningen Alvikstorp­ets vänner framför föreningen­s galleri Galleraget i Alvik.
FOTO: ANNA RÖNNQVIST GALLERI. Arkivbild på Thomas Allercrant­z från föreningen Alvikstorp­ets vänner framför föreningen­s galleri Galleraget i Alvik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden