Mitt i Bromma

Brommahus kan bli årets byggnad

- Per Brandt, Evelina Hertz

Nu är det dags att rösta fram årets Stockholms­byggnad. Bland de tio finalister­na finns projektet Alprosen på Bällstaväg­en i Bromma. Projektet Alprosen på Bällstaväg­en 28 är nominerat till priset årets Stockholms­byggnad.

”Med enkla grepp och få material skapas en kompositio­n som fungerar från alla håll. Det är genomarbet­at med en enkelhet och väl utfört murverk. Byggnaden hanterar den svåra platsen på ett utmärkt sätt – och ett tydligt anslag gör att den kommer stå sig länge”, skriver juryn i sin motivering.

Totalt är tio byggnader nominerade: 1. Alprosen Typ av projekt: Flerbostad­shus Fastighet: Alphyddan 11 Adress: Bällstaväg­en 28 Stadsdel: Bromma Byggherre: Storstaden Stockholm Bostad AB

Arkitekt: VERA Arkitekter 2. 79&Park. Flerbostad­shus på Gärdet. 3. Anna Whitlocks gymnasium En skola på Kungsholme­n. 4. Basaren Flerbostad­shus på Kungsholme­n. 5. Bro Husarviken En bro i Norra Djurgårdss­taden. 6. Haga Nova Ett flerbostad­shus i Hagastaden/Vasastaden. 7. Innovation­en Ett flerbostad­shus i Hagastaden/Vasastaden. 8. Mono Flerbostad­shus på Södermalm. 9. Nationalmu­seum 10. Årstabergs­parken Park i Årsta/Liljeholme­n.

Alla som vill kan rösta och det går att göra det via rösta via webb, mejl, sms och brev. Principen är en röst per person, mobilnumme­r och mejladress. Mer informatio­n om hur det går till finns på stadens hemsida. Röstningen pågår till och med den 23 maj. Vinnaren presentera­s vid en ceremoni den 5 juni.

 ?? FOTO: ANDERS FREDRIKSEN ?? Brommaproj­ektet kan prisas som årets Stockholms­byggnad. ALPROSEN.
FOTO: ANDERS FREDRIKSEN Brommaproj­ektet kan prisas som årets Stockholms­byggnad. ALPROSEN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden