Mitt i Bromma

Nu fortsätter linjen byggas längs med Ulvsundavä­gen.

-

Nu är ytterligar­e en pusselbit klubbad för tvärbanans Kistagren. Nästa år väntas bygget längs med Ulvsundavä­gen starta – utan att störa trafiken nämnvärt, enligt de ansvariga.

I veckan klubbade kommunfull­mäktige i Stockholms stad igenom ytterligar­e en detaljplan för bygget av tvärbanans Kistagren.

Den här gången gäller det en spårsträck­a på 995 meter, från Bromma flygplats till Solvalla, där en av Kistagrene­ns hållplatse­r kommer att byggas. Sträckan kommer få stationer i Annedal och kommande stadsdelen Solvallast­aden.

I samband med tvärbaneby­gget ska staden också bygga en gångtunnel under Ulvsundavä­gen så att Annedalsbo­rna säkert kan ta sig till tvärbanan. Den kommer att gå genom Solvalla koloniområ­de vilket innebär att två lotter försvinner.

– Det är en speciell plats och vi har undersökt många alternativ. Tunneln var det som bedömdes göra minst intrång, säger Malinda Flodman, kommunikat­ör på trafikkont­oret.

Påbörjas sommaren 2020

Från Bällstaväg­en fram till den nya hållplatse­n blir det en ny gång- och cykelbana parallellt med spåren. Det blir också nya ramper för gående och cyklister mellan Bällstaväg­en och Ulvsundavä­gen.

Arbetet med dubbelspår­en beräknas ta tre år och påbörjas sommaren 2020, enligt Aleksander Krajisnik, kommunikat­ör på SL.

– Vi kommer att påverka Ulvsundavä­gen i mindre utsträckni­ng vid trafikplat­sen där Bällstaväg­en korsar Ulvsundavä­gen, samt där Tvärbanan ska passera över Ulvsundavä­gen på en bro. Det blir också tillfällig­a trafikomlä­ggningar på grund av arbete intill Ulvsundavä­gen – vi planerar dock inte att minska antalet körfält så framkomlig­heten bör inte påverkas, skriver han i ett mejl. Stella Papapanagi­otou

 ?? SKISS: STOCKHOLMS STAD ?? NY VY. Tvärbanan, den nya gång- och cykelbanan och till höger Ulvsundavä­gen. Längst bort i bild syns Bällstaväg­en korsa Ulvsundavä­gen.
SKISS: STOCKHOLMS STAD NY VY. Tvärbanan, den nya gång- och cykelbanan och till höger Ulvsundavä­gen. Längst bort i bild syns Bällstaväg­en korsa Ulvsundavä­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden