Mitt i Bromma

Skolan med bara spel på schemat

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

The Game Assembly är en skola för spelutveck­lare som precis öppnat en filial i Kista. Här får studentern­a lära sig att göra spel – från start till mål.

The Game Assembly är en skola som utbildar spelutveck­lare i Malmö och som nu öppnat en filial i Kista.

Utbildning­arna är två år långa. Studentern­a arbetar i projektgru­pper, där de samarbetar för att utveckla spel från första idé till färdig produkt. Totalt utvecklar de åtta spel, i olika genrer. Sedan följer sju månades praktik.

– De sökande ska ha gått extra kurser på gymnasiet. Sedan beror det lite på vilken utbildning de söker. Vissa av dem måste skicka in portfolios. Alla går sedan sedan igenom både intervjuer och ytterligar­e tester, säger Isa Nordén.

Utbildning­arna här blir kopior av dem i Malmö. Dit är trycket högt, både från dem som vill söka in och från företag som vill rekrytera studerande som ska ut på praktik, enligt skolan själva.

Det har dock varit lite trögare att få studerande till den helt nystartade Stockholms­skolan, men även här har alla 76 platser fyllts.

Skolan just prisad

Nyligen prisades skolan i den internatio­nella tävlingen ”The Rookies”, efter att skolans Malmögren skickat in bidrag.

De kom på tredje plats i kategorin Production Excellence som handlar om hur väl skolan lyckas med allt sådant som ingår i en riktig produktion­sstudio.

– Jag är extra glad över att vi uppmärksam­mades just i den här kategorin, eftersom den handlar om helheten, säger Isa Nordén.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? YRKESHÖGSK­OLA. Per-Anders Ring och Isa Nordén visar runt på den helt nystartade utbildning­splatsen The Game Assembly.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD YRKESHÖGSK­OLA. Per-Anders Ring och Isa Nordén visar runt på den helt nystartade utbildning­splatsen The Game Assembly.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden