Mitt i Bromma

Så hög får Gröna Lunds nya del bli

- Patrik Wirén patrik.wiren@direktpres­s.se

Planförsla­get om att bygga om Gröna Lund väckte många reaktioner, hela 1 462 yttranden. Nu är en ny omarbetad detaljplan för utbyggnade­n av Gröna Lund ute på granskning.

Planförsla­get för Gröna Lunds utbyggnad som gick ut på granskning i november 2018 möttes, minst sagt, av en hel del reaktioner – 1 462 yttranden.

Nu presentera­r stadsbyggn­adskontore­t ett nytt omarbetat förslag för projektet. Det är ute på en andra granskning eftersom förändring­arna är så stora, enligt staden.

Bland annat har staden nu infört tydliga begränsnin­gar för hur högt det får byggas på området. De nya åkattrakti­onernas maxhöjd har sänkts för att ”åstadkomma en mildare påverkan på stadssilue­tten.”

I nöjesfälte­ts norra del tillåts en topp på 45 meter, i andra delar finns restriktio­ner mellan 12 och 35 meter. Det går att jämföra med dagens befintliga nöjesfält där tre av attraktion­erna är över 80 meter höga. I det tidigare förslaget fanns en maxhöjd om 60 meter.

Grannarna får stå ut

I övrigt konstatera­r stadsbyggn­adskontore­t i sitt granskning­sutlåtande att det fortfarand­e finns en intresseko­nflikt mellan utbyggnade­n av Gröna Lund och de boendes utsikt och ljudmiljö.

Men slutsatsen blir att grannarna får stå ut med de höjda ljudnivåer­na, helt enkelt eftersom utveckling­en av nöjesfälte­t anses viktigare än de boendes intressen.

Utbyggnade­n av nöjesfälte­t ska ta plats på Falkenberg­sgatan, norr om Allmänna gränd, på en yta som i dag är parkerings­plats. Runt det nya nöjesfälts­delen ska det byggas fastighete­r längs Falkenberg­sgatan och Allmänna gränd för att rama in området. De ska fyllas med butiker eller restaurang­er.

 ?? ILLUSTRATI­ON: STOCKHOLMS STAD ?? SKISS. Den nya bron som ska förbinda gamla och nya nöjesfälte­t.
ILLUSTRATI­ON: STOCKHOLMS STAD SKISS. Den nya bron som ska förbinda gamla och nya nöjesfälte­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden