Mitt i Bromma

Emelie tog fram en buskarta för Annedals barn.

”Känns som kvarteret kommer närmare varandra”

- FOTO: MIKAEL ANDERSSON Ella Söderberg

För att fler ska få chansen att pricka rätt hus i hopp om en fylld godispåse under halloween, finns nu en alldeles egen bus eller godiskarta över Annedal.

Oktober innebär att mörkret faller på allt tidigare, samtidigt som halloween närmar sig. Det är alltså en utmärkt tid för Annedals spöken, vampyrer och häxor att gå på godisjakt. Men vilken besvikelse det är att komma till ett hus där skafferiet gapar tomt. Det vill Annedalsbo­n Emelie Markström råda bot på.

Förra året startade hon ett event på Facebook där de som ville ge godis till busiga monster på besök kunde skriva sina adresser.

Till en ny nivå

Initiative­t fick positiv respons, och i år tar Emelie Markström det till en ny nivå. I Facebookev­enemanget Trick-or-Treat Annedal 2019 har hon lagt in en länk till en Google-karta över Annedal.

– Det fungerar så att man går in på eventet, skriver en kommentar var man bor, så lägger jag in adressen i kartan. Barnen som ska gå bus eller godis trycker i sin tur på länken till kartan som sedan öppnas i Google maps. Där finns det också instruktio­ner på kartan vem man ska ringa upp om det är porttelefo­n, säger Emelie Markström.

Tidigare år har hon märkt att barnen kommer olika dagar, vilket gör att vissa kanske inte har köpt hem något godis. Därför infaller den här bus eller godisdagen torsdagen den 31 oktober mellan klockan 18 och 20.

– Jag blev förvånad över uppslutnin­gen förra året. Jag tror det var 50 till 60 barn som knackade på, då blir man ju superpeppa­d.

Just hennes karta gäller bara för Annedal, men hon hoppas att fler tar efter.

– Det finns en charm i ett det är grannar som knackar på hos grannar, och det känns som att kvarteret kom varandra närmare förra året.

Samtidigt menar hon att om man känner att en karta blir för mycket jobb, går det alltid att bara lägga ut sin adress i en lokal Facebookgr­upp för att markera att man har godis hemma.

– Mitt hjärta pumpar hårt för halloween, jag kanske avslöjar för mycket nu, men jag har beställt en rökmaskin inför i år.

Jag tror det var 50 till 60 barn som knackade på, då blir man ju superpeppa­d.

 ??  ?? SPOOKY. Den 31 oktober väntas många barn på Annedals gator.
SPOOKY. Den 31 oktober väntas många barn på Annedals gator.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Emelie Markström är ett stort fan av halloween.
FOTO: PRIVAT Emelie Markström är ett stort fan av halloween.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden